Σε 11 περιοχές εφαρμόζεται από σήμερα έως και τις 4 Οκτωβρίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. εφαρμόζεται εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρικάλων και β) του Δήμου Μυκόνου και αφορά στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. 

Αναστολή και όροι λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στις παραπάνω περιοχές η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 π.μ. Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21, συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01. Οι δραστηριότητες επιτρέπονται μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery), για τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών, καθώς και drive-through και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων που ασκούν τις δραστηριότητες που καταλαμβάνονται από τους ΚΑΔ της παρούσας.

Η απόφαση καταλαμβάνει και τις όμοιες δραστηριότητες που παρέχονται εντός των τουριστικών καταλυμάτων. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων είναι 4 άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα 6 άτομα.

Πηγή – Διαβάστε περισσότερα εδώ: dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here