Τη λήψη άμεσων μέτρων για τη μετακίνηση των αγροτών της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας προς τις καλλιέργειές τους ζητά, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.

Στην επιστολή αναφέρει ότι «η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας είναι κατ΄ εξοχήν αγροτική περιοχή, στην οποία καλλιεργούνται περίπου 25.000 στρέματα με σιτηρά, καλαμπόκι, μηδική, φασόλια, καπνά, φακές, ρεβύθια, αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες και επίσης διατηρούνται περίπου πενήντα μελισσοκομικές εκμεταλλεύσεις».

Με αφορμή την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου και την άνοδο της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών, ο κ. Σαββόπουλος επισημαίνει στον υπουργό «την ανάγκη να γίνουν αγροτικές εργασίες και συνεπώς να μετακινηθούν αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα χωράφια».

Σημειώνει ότι το μέτρο της Kατάστασης Έκτακτης Ανάγκης με την καραντίνα, που έχει επιβληθεί σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας «είναι ορατός ο κίνδυνος, μεγάλες εκτάσεις να μείνουν ακαλλιέργητες, με συνέπειες για την παραγωγή των προϊόντων και την οικονομία της περιοχής».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς προτείνεια ακόμα οι αγρότες (και οι μελισσοκόμοι), ύστερα από ειδική αδειοδότηση από τον Δήμο Καστοριάς και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκα, γάντια) να μπορούν να μετακινούνται με το αγροτικό τους μηχάνημα, για να πραγματοποιήσουν εργασίες που σχετίζονται με την καλλιέργεια των χωραφιών αυτή την χρονική περίοδο.

ethnos.gr

Θωμάς Μάνος: «Η γη δεν περιμένει» – Συνέντευξη

Για τα ζητήματα των αγροτών της Καστοριάς μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, o πρόεδρος Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής και περιφερειακός Σύμβουλος, Θωμάς Μάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα καλά νέα της Καστοριάς δόθηκαν 5 εξιτήρια σε πολίτες που ασθένησαν με κορωνοϊό

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την εμφάνιση της αρκούδας με τα μικρά της στην Χλόη

Πυρκαγιά στο Τσέρνομπιλ – Τι προκύπτει από τις μετρήσεις στην Ελλάδα

Σ. Λυτρίδου: Καλούμε όλους τους λογιστές της Ελλάδας να στηρίξουν το Νοσοκομείο Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here