Η απροκάλυπτη δράση των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων στην ελληνοτουρκική μεθόριο προβληματίζει την κυβέρνηση – Φωτιές και δακρυγόνα στα σύνορα στη διάρκεια της νύχτας – «Απειλές» από Τούρκους αξιωματούχους

Η ένταση συνεχίζεται αμείωτη κατά μήκος της συνοριογραμμής στον Έβρο. Η όλο και πιο απροκάλυπτη δράση των Τούρκων, όμως, προβληματίζει την Αθήνα. Πλέον, δεν περιορίζονται στο να οπλίζουν τα χέρια των μεταναστών ή στο να τους προτρέπουν να φθείρουν τον φράχτη. Συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά σε εχθρικές ενέργειες έναντι των ελληνικών αρχών ασφαλείας, ενώ το τουρκικό θωρακισμένο όχημα που καταγράφηκε να γκρεμίζει μέρος του φράχτη αποτελεί μία «ποιοτική αναβάθμιση», ενδεικτική των προθέσεων της Άγκυρας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, δεν σταμάτησαν οι ρίψεις χημικών και οι συντονισμένες προσπάθειες του συγκεντρωμένου πλήθους να εισέλθει εντός ελληνικού εδάφους. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, μάλιστα, απεικονίζει ομάδες μεταναστών να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Τουρκίας, ενώ βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το μενού περιελάβανε και αυτή τη φορά απειλητικές παρεμβάσεις Τούρκων αξιωματούχων. Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένα από τα πρόσωπα που έχουν πρωτοστατήσει στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, για ακόμα μία φορά απείλησε ανοιχτά την Ελλάδα. Πρόταξε τον υποτιθέμενο ανθρωπισμό της χώρας του και εκτόξευσε αριθμούς σε σχέση με τους μετανάστες, που απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Αυτό, όμως, που προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ ξεκαθάρισε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή: «Δεν είναι μόνο ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τι θα γίνει μετά». Αν μη τί άλλο, τέτοιου τύπου διακηρύξεις δεν προδικάζουν αποφόρτιση της κατάστασης. Αυτό είναι που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της η Αθήνα: μία συνεχή κλιμάκωση της έντασης, η οποία μπορεί να σύρει την χώρα σε θερμό επεισόδιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε ότι ο Τούρκος Πρέσβης, έχει ήδη κληθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών. «Δεν είναι κάτι άγνωστο. Είναι δυνατόν να λέει ο Πρόεδρος Ερντογάν ότι σκοτώνουμε κόσμο; Αν είναι δυνατόν. Αυτά είναι απαράδεκτα, παραμύθια και ψέματα και προσπαθούμε, με όλους τους τρόπους, να αναδείξουμε στη διεθνή κοινότητα τι πραγματικά συμβαίνει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Σάββατο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνελήφθη ένα άτομο, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 725 περιπτώσεις.

Υπέρ της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, για λογαριασμό του “Πρώτου Θέματος”, το 90% των ερωτηθέντων επιδοκιμάζει την πολιτική Μητσοτάκη.

Η γερμανική Welt σε δημοσίευμά της αποκαλύπτει τον διχασμό που επικρατεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας. Στο ίδιο άρθρο αποκαλύπτει τον ρόλο της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, οι οποίοι «ασκούν παρασκηνιακά εντατικές πιέσεις για όσο το δυνατόν πιο γενναιόδωρη βοήθεια προς την Τουρκία και να σταλεί με κάθε ευκαιρία σήμα αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους στην Άγκυρα». Σύσσωμα τα ευρωπαϊκά Μέσα αναφέρονται στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες και στη λίστα απαιτήσεων και διεκδικήσεων που θα παρουσιάσει. Η Die Welt επίσης αναφέρεται και στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here