Συννεφιά, σκόνη, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου από τις απογευματινές και βραδινες ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ένταση 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here