Στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς εορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Από νωρίς το πρωί, τα θεομητορικά άσματα, οι κανόνες, ο πολυέλεος πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό και τις ψυχές όσων παρευρέθησαν στη λειτουργική αυτή πανδαισία.

Χοροστατών στον Όρθρο και προεξάρχων στη Θεία Λειτουργία ο θεοτοκόφιλος Επίσκοπος της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ως συνήθως βρέθηκε νωρίς στον ναό προκειμένου να αναγνώσει τον Εξάψαλμο και να επιβλέψει το λειτουργικό τυπικό της ημέρας.

Συλλειτουργούντες οι Αρχιμ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και Στέφανος Σχοινάς, ο ΓΑΕ Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης και ο Διάκονος Αγαθόνικος.

Συνευχόμενοι οι πιστοί Καστοριανοί αλλά και παρεπιδημούντες που θέλησαν να επισκεφτούν τον καταστόλιστο Μητροπολιτικό Ναό και να καταθέσουν την προσευχή τους στην Παναγία.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη πανσέπτω εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου υπό του π. Στεφάνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here