Με πόση απερισκεψία μιλά για να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα ως κάποιος που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα – Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο θέμα της ασφάλειας – «Βρώμικο» ψέμα τα περί «καθαρής» εξόδου

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για την άγρια επίθεση κατά του 52χρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Παράλληλα εξέφρασε τη δημόσια αγανάκτηση για τη δήλωση του Νίκου Τόσκας περί «όχι αγγελικά πλασμένου κόσμου» προσθέτοντας ότι «περιορίστηκε να περιγράψει μια κατάσταση χωρίς να αναλάβει προσωπικές ευθύνες».

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας και σε αυτό έχει απτούχει η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια χαλαρή αντιμετώπιση της ίδιας της έννοιας της αστυνόμευσης και δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν μέσα στον Κορυδαλλό και τις άλλες φυλακές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο για την αυτοάμυνα αρχικά χαρακτήρισε «ακραία και απαράδεκτη» την αντιμετώπιση του 88χρονου που πυροβόλησε τους ληστές στο σπίτι του στη Γλυφάδα και ξεκαθάρισε ότι «εάν το πλαίσιο για την αυτοάμυνα χρήζει επικαιροποίηση να το εξετάσουμε αλλά σε καμία περιπτωση δεν θα προέτρεπα πολίτες που βρίσκονται απέναντι σε σκληρούς ποινικούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Δεν θα είχα ποτέ υπουργό Άμυνας τον Καμμένο

Σκληρή ήταν η κριτική του προέδρου της ΝΔ στον υπουργό Άμυνας για τον οποίο είπε ότι «ποτέ δεν θα τον είχα υπουργό Άμυνας γιατί «δεν ελέγχει αυτά που λέει. Δεν είναι μόνο ανίκανος αλλά και επικίνδυνος». «Ασκεί εξωτερική πολιτική που δεν είναι αρμοδιότητά του για εσωτερική κατανάλωση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με αφορμή τα όσα είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας κατά του Τούρκου προέδρου τόνισε πως «είναι επιπόλαιο να πιστεύουν ότι απαντώντας στον Ερντογάν πετυχαίνουν συσπείρωση». «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να τον απομακρύνει επειδή είναι δεμένοι χειροπόδαρα. Αν μπορούσα να του κάνω μια σύσταση θα ήταν να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται με την αρμοδιότητά του». «Πώς να αισθάνονται οι μανάδες όταν άκουσαν τον Καμμένο να μιλά για 15 χρόνια; Με πόση απερισκεψία μιλά για να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα ως κάποιος που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι μια δήλωση που ρίχνει περιττά λάδι στη φωτιά. Δεν έχουμε κανένα λόγο να απαντάμε με μια φρασεολογία πιο σκληρή ακόμα και από αυτή που εφαρμόζει η Τουρκία. Ζητώ αυτοσυγκράτηση από όλους ακόμα και από τους δημοσιογράφους. Υπάρχει μια αυξημένη ένταση, δεν την υποτιμώ αλλά λέω ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» συμπλήρωσε για το θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο RealFM και κατέληξε: έπρεπε χθες να είχε αλλάξει τον Καμμένο ο Τσίπρας αλλα είναι αδύναμος πρωθυπουργός.

Για το θέμα τον δύο αξιωματικών είπε ότι αυτό που θα είχε κάνει ο ίδιο διαφορετικά «θα ήταν ότι δεν θα είχα υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχα κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς συμμαχίες. Ο κ. Τσίπρας ό,τι έκανε το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση.

Απρεπής ο τρόπο του Κοτζιά γι’ αυτό θα συναντηθεί με τον Κουμουτσάκο
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό και την επιλογή του να ενημερωθεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τον υπουργό Εξωτερικών είπε ότι «ο Νίκος Κοτζιάς έσετιλε SMS στον Κουμουτσάκο, ο τρόπος του ήταν απρεπής, ο ίδιος έθεσε το πλαίσιο».

Πρόσθεσε, δε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας «χρησιμοποίησε το Σκοπιανό για να διχάσει την αντιπολίτευση με όρους μυστικής διπλωματίας. Δεν σεβάστηκε και τη θέληση του λαού που βλέπει τα εθνικά ζητήματα αναζητώντας εθνική υπηρεφάνεια. Τους περιφρόνησε».

Ωστόσο ερωτηθείς τι θα πράξει αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα προσέλθει μολονότι όπως παρατήρησε «η συναίνεση θέλει δύο και ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση».

Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια προσήλθε στην δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Άφησε, πάντως, ανοιχτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στην Βουλή λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση».

Όσον αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα με εκκωφαντικό τρόπο.

Σημείωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με γενναιότητα έχει πει ότι θα δημιουργηθεί ταμείο για την ενίσχυση και των δύο κοινοτήτων. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συνεχάρη τον Κύπριο Πρόεδρο για την επανάληψη των συναντήσεών του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

«Καθαρή» έξοδος, το νέο «βρώμικο» ψέμα του Τσίπρα
Μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «καθαρή» έξοδος κάνοντας λόγο για «το νέο “βρώμικο” ψέμα του κ. Τσίπρα».

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει μέτρα για το 2019 και το 2020, μειώση συντάξεων και αφορολόγητου. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολίτης που έχει μισθό 500 ευρώ θα πληρώσει φόρους. Αν εννοεί αυτά που λέει για καθαρή έξοδο, ας έλθει στη Βουλή να τα ακυρώσει. Άρα, θα έχουμε μέτρα, χωρίς λεφτά. Για να πείσει τις αγορές να τον δανείσουν θα πρέπει να έχει σχέδιο για μετά το 2018, και ο κ. Τσίπρας δεν το έχει. Δεν έχει σχέδιο γιατί το μόνο του μέλημα είναι πως θα παραμείνει λίγο περισσότερο στην εξουσία. Αν πείσουμε τους πιστωτές μας για την αξιοπιστία μας θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα» είπε και πρόσθεσε: «Θα επιχειρήσω να συζητήσω τις δεσμεύσεις με τους πιστωτές, όχι αμέσως αλλά αφού πρώτα πείσω για την αξιοπιστία μας. Θα δώσουν οι πολίτες τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή θα δώσουν πρώτη ευκαιρία σε εμένα να εφαρμόσω το πρόγραμμά μας…».

Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να έχει υπερπλεονάσματα, ώστε να μοιράζει επιδόματα, και πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο εξοικονόμισης δαπανών ενός δισ. ευρώ μέσω της μείωσης της σπάτάλης του κράτους. «Θα μειώσω την φορολογία και θα βελτιώσω το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά ζητώ από τους επιχειρηματίες απόλυτο σεβασμό στο εργασιακό περιβάλλον και συνέπεια στις υποχρεώσεις τους» είπε ακόμη.

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα απολύσεων, υπάρχει ζήτημα σταδιακής μείωσης του Δημοσίου με μείωση των προσλήψεων σε σχέση με τις αποχωρήσεις. Επέμεινε, όμως, στο θέμα της αξιολόγησης λέγοντας ότι πρέπει να επιβραβεύονται οι πιο άξιοι. Σημείωσε, πάντως, ότι θα απολυθούν οι γενικοί γραμματείς που διορίζει τώρα η κυβέρνηση και ότι δεν θα επιτρέψει από τον κ. Τσίπρα «να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου».

Να μπει στρατηγικός επενδυτής σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Ερωτηθείς για την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ τόνισε ότι πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής, με ισχυρή εποπτική Αρχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης με αυξήσεις στις τιμές του.

Οι κρατικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται το νερό έχουν αποτύχει υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και, φέρνοντας ως παράδειγμα επιτυχημένης ιδιωτικοποίησης τον ΟΤΕ, πρόσθεσε ότι στρατηγικός επενδυτής δεν σημαίνει αυτόματα απολύσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα πρέπει να γίνει αυτό, αλλά πως θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Γενικότερα για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι η κυβέρνηση με τα στελέχη της αντί να τις ενθαρρύνει τις υπονομεύει. Εκτίμησε, επίσης, ότι η κυβέρνηση καθυστερεί τις ιδιωτικοποιήσεις «γιατί τις θέλει σαν μηχανές προσλήψεων, όπως τα ΕΛΠΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε, τέλος, ότι ο ίδιος έχει και τη διάθεση και τη δυνατότητα να προσελκύσει επενδύσεις και να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here