Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ στην ΠΕ Καστοριάς ζητά με επιστολή της η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Επιστολή έστειλε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ σχετικά με την αναστολή των ενεργειών για την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην Π.Ε. Καστοριάς εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Ακολουθεί  η σχετική επιστολή:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

Βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς  ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία

Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Καστοριά, 23 Οκτωβρίου 2020

Προς

Πρόεδρο ΔΕΗ

κ. Στάσση Γεώργιο

Κοινοποίηση:

Διευθύνων Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ 

Κ. Μάνο Αναστάσιο

Θέμα: «Αναστολή ενεργειών διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω της πανδημίας Covid-19»

Κε Πρόεδρε, έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι σήμερα, πρώτη ημέρα του lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς υπήρξαν ενέργειες διακοπής ρεύματος σε παρόχους της Π.Ε. Καστοριάς.

Η περιοχή μας είναι ανάμεσα σε αυτές που έχει πλήξει, από την πρώτη στιγμή, η πανδημία του Covid-19.  Ήδη από τον Μάρτιο του 2020 η Καστοριά αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες στον απόηχό τους αφήνουν δυσμενείς καταστάσεις σε οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αρνητική  μεταβολή της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, η οποία σε πολλές περιπτώσεις μεταφράζεται ως αδυναμία τακτοποίησης παλιών και νέων οφειλών ή ακόμη και δημιουργία καινούργιων.

Αυτή την στιγμή η Περιφέρεια της Καστοριάς έρχεται για δεύτερη φορά αντιμέτωπη με το νέο κύμα του κορονοϊού, θέτοντας το σύνολο της Περιφέρειας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε κατάσταση lockdown. Αυτή η συνθήκη δημιουργεί καταστροφικές επιπτώσεις τόσο σε ελεύθερους επαγγελματίες όσο και σε μεμονωμένα νοικοκυριά.

Στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία της Καστοριάς, στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν και με γνώμονα την προάσπιση τόσο της δημόσιας όσο και της ατομικής υγείας, απαιτείται ευαισθησία, κατανόηση και αλληλεγγύη ώστε να μην προβεί η ΔΕΗ σε καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Π.Ε. Καστοριάς.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, παρακαλώ να προβείτε στις δέουσες ενέργειες ώστε ο κόσμος της Καστοριάς να καταφέρει να ξεπεράσει την υγειονομική κρίση με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

Με εκτίμηση
Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here