«Θα σταθούμε όλη τη χρονιά δίπλα στα παιδιά και τους κρατούμενους που θέλουν να μορφωθούν» δήλωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και για τα σχολεία των φυλακών και συγκεκριμένα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που λειτουργούν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

«Θα σταθούμε όλη τη χρονιά δίπλα στα παιδιά και τους κρατούμενους που θέλουν να μορφωθούν» δήλωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία υπάρχουν ελάχιστα κενά κυρίως σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, τα οποία θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η ΓΓΑΠ μαζί με τους δήμους είχαν μοιράσει υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Διευκρινίζεται επίσης ότι «Πανέτοιμα είναι και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στα οποία ο αγιασμός θα γίνει αύριο, Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου».

Η Γενική Γραμματέας Σοφία Νικολάου, έστειλε μήνυμα στους περίπου 1.300 μαθητές που θα φοιτήσουν και φέτος στα 9 Δημοτικά, 5 Γυμνάσια, 2 Λύκεια και 13 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας μέσα στις φυλακές στο οποίο τονίζει:

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους μια καλή σχολική χρονιά. Εχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει χωρίς προβλήματα και με απόλυτη ασφάλεια για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Θα σταθούμε όλη τη χρονιά δίπλα στα παιδιά και τους κρατούμενους που θέλουν να μορφωθούν, να αναδείξουν τις δεξιότητές τους και να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here