Ανακοίνωση της ΟΒ Μαθητών Καστοριάς της ΚΝΕ για τα κρούσματα στα σχολεία και την ευθύνη της κυβέρνησης

Τώρα με ευθύνη του κράτους να γίνουν μαζικά μοριακά  test covid-19 σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Καστοριάς!

Η ατομική ευθύνη πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, με την ευθύνη της κυβέρνησης να είναι… άφαντη! 


Η κυβέρνηση χαρακτήρισε την Π.Ε. Καστοριάς ως  επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) και δεν εξασφάλισε τίποτε παραπάνω για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας. Τις τελευταίες μέρες η διασπορά στο νομό είναι μεγάλη, με τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες. Όλο και περισσότερα κρούσματα σε μαθητές εμφανίζονται και κλείνουν τμήματα σχολείων δίχως να παρθεί κανένα άλλο μέτρο! Οι τυχαίες δειγματοληψίες με rapid test σε μαθητές και καθηγητές, αποτελούν  σταγόνα στον ωκεανό!  

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν μπορούμε να παίξουμε με την υγεία των οικογενειών μας! Η κυβέρνηση ΤΩΡΑ χρειάζεται να αναλάβει την ευθύνη της και να υλοποιήσει τα αιτήματα μας ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία μας, να προστατεύονται οι γονείς μας στους χώρους δουλειάς τους. Το νοσοκομείο μας να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, να μην λειτουργεί μόνο σαν κορονο-νοσοκομείο καθυστερώντας όλα τα άλλα περιστατικά. Να εξοπλιστεί ώστε  να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες επί covid-19!

Απαιτούμε τώρα :

  • Με ευθύνη του κράτους να γίνουν δωρεάν και μαζικά τεστ σε όλους τους καθηγητές και μαθητές.
  • Να γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία!
  • Να εξασφαλιστούν ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μετακινήσεις για τους μαθητές.
  • Να δοθεί κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που εξασφαλίζει 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και να μην υπάρχουν σχολεία όπως το 1ο και 2ο Γυμνάσιο που μια καθαρίστρια πρέπει καθαρίσει δυο και τρία σχολεία σε μία μέρα.
  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας, με μικρότερες διδακτικές ώρες και περισσότερα διαλείμματα.
  • Να εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που απουσιάζουν, με κάλυψη του αναγκαίου εξοπλισμού από το κράτος.
  • Να προσληφθούν σχολικοί νοσηλευτές και γιατροί για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων αλλά και όλων των ιατρικών προβλημάτων.

Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία! Δώστε λεφτά για την παιδεία!

Οι μαθητές αξίζουμε σχολείο που μορφώνει, όχι που εξοντώνει!

Ο αγώνας μας για τα αυτονόητα και ουσιαστικά μέτρα είναι δίκαιος και καμία τρομοκρατία δεν μπορεί να μας σταματήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here