Με ελάχιστη πλειοψηφία αποφασίστηκε να προσκληθούν βουλευτές από την Ελλάδα στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη ενώ η Νέα Υόρκη είπε «Όχι»

Η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις στις τάξεις της ομογένειας και να την διχάζει!

Στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, ανακοίνωσε ότι φέτος, για πρώτη φορά, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην σταλεί η οποιαδήποτε πρόσκληση προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει εξοργίσει την πλειοψηφία της ομογένειας. Στη Μελβούρνη η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου αποφάσισε να καλέσει εκπροσώπους της ελληνικής βουλής, αλλά με οριακή απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», τα μέλη της επιτροπής «μοιράστηκαν» και έπειτα από μια «φορτισμένη» συζήτηση ακολούθησε ψηφοφορία όπου με μικρή διαφορά αποφασίστηκε να σταλεί πρόσκληση στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν η πρόσκληση γίνει αποδεκτή και αν θα έρθουν βουλευτές στην παρέλαση που θα γίνει στις 24 Μαρτίου.
Τόσο στη Μελβούρνη όσο και στη Νέα Υόρκη, οι φετινές παρελάσεις θα είναι αφιερωμένες στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στη Μελβούρνη η παρέλαση θα γίνει χωρίς και την παρουσία Ευζώνων.

«Είχαμε την υπόσχεση από την πολιτειακή κυβέρνηση ότι θα έρχονταν και φέτος Εύζωνες, αλλά δυστυχώς δεν τηρήθηκε. Η πολιτειακή κυβέρνηση μας λέει ότι ετοιμάζει μεγάλα πράγματα για το 2021 όταν θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821» μας είπε ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, Αντώνης Τσουρδαλάκης.
Στη Νέα Υόρκη ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και νυν αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, Πέτρος Γαλάτουλας, τόνισε: «Για μας τους ομογενείς αποτελεί μία μαύρη σελίδα στην ιστορία η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αποφασίσαμε ομόφωνα, η μεγαλύτερη παρέλαση του Ελληνισμού, να γίνει χωρίς την παρουσία μελών της κυβέρνησης αλλά και γενικότερα χωρίς βουλευτές».

ΠΗΓΗ: neoskosmos.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here