Πολλοί από όσους βρέθηκαν στο Terra Vibe χθες, Παρασκευή 20 Ιουλίου, είναι σίγουρο πως θα συμφωνήσουν στο ότι η εμφάνιση των Iron Maiden στο Rockwave ήταν η συναυλία της χρονιάς και ότι το «κτήνος» άλωσε τη Μαλακάσα!

Ήδη από νωρίς το απόγευμα σε Αττική και Εθνική οδό είχε δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα από τους οπαδούς του γκρουπ που όδευαν προς τη συναυλία με κάθε τρόπο. Η βραδιά ήταν sold out και άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι μεσήλικες, ντυμένοι στο σύνολό τους, σχεδόν, με μπλουζάκια του συγκροτήματος, είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του Terra Vibe.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε στο Terra Stage του Terra Vibe Park στις 22.10 και όχι στις 21.30 όπως ήταν προγραμματισμένο και αυτό γιατί όπως εξήγησε ο Ντίκινσον από το μικρόφωνο, περίμεναν να εισέλθουν στο χώρο και οι 36.000 φαν που έσπευσαν να τους δουν ζωντανά, αν και οι δικές μας εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 40.000 ανθρώπους.

Τριάντα χρόνια λοιπόν μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα το 1988 και 7 μετά την τελευταία τους στην Αθήνα, οι Iron Maiden φαίνεται πως είχαν λείψει πραγματικά στο κοινό τους για αυτό και το συγκρότημα φρόντισε να τους αποζημιώσει δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, με ένα set list που περιλάμβανε κλασικές στιγμές από τη δισκογραφία τους, φωτιές και εντυπωσιακά εναλλασσόμενα σκηνικά.

Η βραδιά ξεκίνησε με το τραγούδι «Aces High», ένα αιωρούμενο αεροπλάνο στο σκηνικό και καπνογόνα να έχουν ανάψει από τις πρώτες νότες ήδη του κομματιού, δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Ακολούθησε το «Where Eagles Dare» που επίσης είχε να ακουστεί live 13 χρόνια, ενώ αμέσως μετά ήρθε το μήνυμα του Ντίκινσον ο οποίος δια μικροφώνου δήλωσε ότι κάποιες φορές για να αποκτήσει κανείς την ελευθερία του ο μοναδικός τρόπος είναι με το να χυθεί αίμα.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο της περιοδείας τους «Legacy Of The Beast Tour» οι Maiden παίζουν τραγούδια που έχουν αρκετά χρόνια να ακουστούν live, όπως τα: «The Clansman», «For the Greater Good of God», «Sign of the Cross» (με τους απαραίτητους σταυρούς στο σκηνικό), αλλά και το «Flight of Icarus» που ακούγεται ξανά live μετά το 1986! Στο τελευταίο δε, ο Μπρους Ντίκινσον εμφανίστηκε στη σκηνή με φλογοβόλα και έναν ιπτάμενο Ίκαρο στο σκηνικό.

Εκτός από τον Ντίκινσον, τον Στιβ Χάρις και την παρέα τους, μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς φυσικά και ο Eddie, η θρυλική μασκότ του γκρουπ, που εκτός από μέρος του σκηνικού εμφανίστηκε και ζωντανά στη σκηνή και συγκεκριμένα στο τραγούδι «The Trooper», ξιφομαχώντας με τον frontman του συγκροτήματος, ο οποίος προς το τέλος του κομματιού ανέμιζε την ελληνική σημαία ξεσηκώνοντας το κοινό.

Ακολουθώντας το «Scream for me Athens» και με τα διαδοχικά «Fear of the Dark», «The Number of the Beast» και «Iron Maiden», η ιστορική heavy metal μπάντα απογείωσε τους χιλιάδες οπαδούς της, ενώ για το encore οι Μaiden κράτησαν τα επίσης εμβληματικά «The Evil That Men Do», «Hallowed Be Thy Name» και «Run to the Hills».

Ωστόσο, ο Ντίκινσον φύλαξε και μια μικρή έκπληξη για τους Έλληνες φίλους του, καθώς λίγο πριν κατέβει από τη σκηνή τραγούδησε τους στίχους του «Alexander The Great», ένα κομμάτι που πάντα απουσιάζει από το set list των συναυλιών τους, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού των Iron Maiden με το ελληνικό κοινό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here