Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραήμερη εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων, με θέμα «Μαζί για την Ασφάλειά μας», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης

Καθόλη τη διάρκεια της εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις σε μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, με θέματα σχετικά με την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, τη Σχολική Βία και την Κυκλοφοριακή Αγωγή

Στο πλαίσιο της τετραήμερης εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν ημερίδες, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, ενώ ενημερώθηκαν  πάνω από 800 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραήμερη (9-12/10/2019) εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων, με θέμα «Μαζί για την ασφάλειά μας», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Η εκστρατεία απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Καθόλη τη διάρκεια της τετραήμερης εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από έμπειρους αξιωματικούς των Τμημάτων Ασφάλειας, Τροχαίας και Τάξης Κοζάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, καθώς και από πολιτικό προσωπικό αυτής, στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 

  • Κυκλοφοριακή Αγωγή,
  • Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και
  • Σχολική Βία-Διαχωρισμός Επιθετικότητας με Εκφοβισμό.

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες που είχαν δημιουργηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στις οποίες οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με καταρτισμένο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό να ενημερωθούν για τις προαναφερόμενες ενότητες.

Οι μαθητές, αλλά και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους της, όπου προβάλλονταν φωτογραφίες και βίντεο που αφορούσαν θέματα οδικής ασφάλειας, να χρησιμοποιήσουν προσομοιωτές οδήγησης και χρήσης ζώνης ασφαλείας, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση στους επισκέπτες για θέματα οδικής ασφάλειας.

Διανεμήθηκε σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό και περιοδικά Αστυνομικής Ανασκόπησης, ενώ στο τέλος κάθε ημέρας πραγματοποιούνταν κλήρωση ποδηλάτων, με τα αντίστοιχα κράνη ποδηλασίας.

Την Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην αίθουσα Κοβεντάρειο του Δήμου Κοζάνης, την οποία παρακολούθησαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αστυνομικό και πυροσβεστικό προσωπικό, αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Η τετραήμερη εκστρατεία κορυφώθηκε το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 το απόγευμα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, με εισηγήσεις από το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Αστυνόμο Α΄ κ. Φίλιππο Ζουρνατζή, την Εκπαιδευτικό-Καθηγήτρια Γυμνασίου και υπεύθυνη προγράμματος ECOMOBILITY κ. Ελευθερία Παπαδέλη, τον Ιατρό Ορθοπεδικό  Χειρούργο, Επιμελητή Β΄ του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Ηλία Σαρβάνη και τον Ιατρό Χειρούργου Επιμελητή Β΄ του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, κ. Ιωάννη Πατέρα, με θεματικές ενότητες:

  • «Κοζάνη μια πόλη για όλους-Προσβασιμότητα» και
  • «Τροχαίο Ατύχημα ως κοινωνικό πρόβλημα-Επιπτώσεις»,

τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε η κλήρωση ποδηλάτων σε μαθητές, τα οποία προσέφεραν Φορείς, Σύλλογοι, Σωματεία και Επιχειρηματίες της περιοχής.

Συνολικά σε όλη την τετραήμερη εκστρατεία ενημερώθηκαν πάνω από 800 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης, ενώ  κληρώθηκαν 57 ποδήλατα, με αντίστοιχα κράνη,  επίσης διανεμήθηκαν 600 μπλουζάκια, στα οποία αναγράφονταν «Διαδικτυωθείτε, αλλά μην μπλεχτείτε», «Κυκλοφορώ υπεύθυνα και με ασφάλεια» και «Η βία δεν είναι μαγκιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here