Digitalkastoria.gr είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό.

Πρόκειται για ένα προϊόν συνεργασίας του Επιμελητηρίου Καστοριάς, της Ιεράς Μητροπόλεως και της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει ως στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών στην περιοχή μας και περιλαμβάνει σε πρώτη φάση θρησκευτικές διαδρομές της πόλης της Καστοριάς. Εμπλουτίζεται όμως συνεχώς με νέα στοιχεία τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη όπως: γουνοποιητικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, αξιοθέατα, διαδρομές , εκδηλώσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στην Π.Ε Καστοριάς κ.α.

To digitalkastoria.gr, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, θα περιλαμβάνει ακόμη και τουριστικά πακέτα.

«Δουλεύουμε πυρετωδώς καθημερινά. Με αυτή την εφαρμογή, το πολυεργαλείο, θέλουμε ουσιαστικά να προσδιορίσουμε αυτό που λέγεται τουριστικό προϊόν Καστοριάς. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Αφού προσδιοριστεί αυτό και δώσουμε τις κατευθύνσεις, από κει και πέρα θα το συνδέσουμε με την επιχειρηματικότητα.

Πιστεύουμε ότι τουριστικό προϊόν χωρίς επιχειρηματικότητα δεν είναι τουριστικό προϊόν. Θα πρέπει να συνδεθεί υποχρεωτικά με την επιχειρηματικότητα έτσι ώστε και οι επιχειρηματίες να έχουν κίνητρο να τρέχουν και οι ίδιοι αυτό που λέγεται τουριστικό προϊόν.

Η προσπάθεια είναι καθημερινή. Δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι για τη δημιουργία του project. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Ξεκινήσαμε με τη Μητρόπολη και συνεχίσαμε με συναντήσεις με τους φορείς του τουρισμού.

Πρόθεσή μας είναι να δουλεύουμε πλέον με συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά. Ήρθαμε σε επαφή με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και αυτή τη στιγμή δημιουργούμε το πρώτο πακέτο το οποίο έχει να κάνει με μία θρησκευτική κατεύθυνση. Κατά τη δική μας άποψη κι όχι μόνο τη δική μας, αλλά και των επιχειρηματιών, πρώτη προτεραιότητα είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Πρέπει να αναδείξουμε τον βυζαντινό πλούτο. Οπότε ξεκινάμε συγκεκριμένη δράση σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και με θεσμικούς παράγοντες.

Όλα αυτά, στήνονται με μεθοδικό τρόπο. Πρόθεσή μας δεν είναι να κάνουμε άλλη μια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει πράγματα για την Καστοριά. Θα έχουμε διαρκή τουριστικά πακέτα.

Θέλουμε ο τουρίστας να μπαίνει, να πληροφορείται και μετά να έχει τις προσφορές του από τους υπεύθυνους του κλάδου, πώς μπορεί να έρθει, πόσο θα του στοιχήσει, που θα μείνει, που μπορεί να πάει για φαγητό. Προσφορές που θα κάνουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού», τόνισε ο κ. Καραταγλίδης.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αρχές Δεκεμβρίου.

Ελένη Ψωμαδάκη, fonikastorias.gr

2-2-831x500.jpg

3-1-962x500.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here