Οι ασφαλισμένοι περιμένουν με ανυπομονησία το τέλος του μήνα καθώς θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από το ΚΕΑ και τα προνοιακά επιδόματα.

Η κλεψύδρα μάλιστα έχει αρχίσει ήδη να αδειάζει για πολλούς ασφαλισμένους. Το Dikaiologitika News σας παρουσιάζει τις ημερομηνίες πληρωμής τόσο για το ΚΕΑ όσο και για τα προνοιακά επιδόματα.

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την καταβολή του (ΚΕΑ) Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης γύρω στις 26 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα στην απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση σημειώνεται ότι εγκρίνεται δαπάνη ύψους 56.870.062,16€ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2019.

Τα προνοιακά επιδόματα
Σε μηνιαία βάση καταβάλλονται πλέον τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Οργανισμού, η πληρωμή θα γίνεται κάθε 25 του μήνα. Δηλαδή η καταβολή του Σεπτεμβρίου θα γίνει την Τετάρτη 25 του μηνός.

Η απόφαση που θα εγκρίνει την δαπάνη για επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ αναμένεται στις πρώτες δύο εβδομάδες του μήνα.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Οργανισμός, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομά τους σε μηνιαία βάση.

Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here