Δεν φαίνεται να καταλαγιάζει το «κύμα» οργής που προέκυψε μετά από την κίνηση του δήμου Θεσσαλονίκης να εκδώσει υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε το ονοματεπώνυμο των γονέων οι οποίοι θα αιτούνταν τη διανομή πρωινού γεύματος στα παιδιά-μαθητές τους, εφόσον είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις και την απάντηση του δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Ανδρέας Κουράκης, επανέρχεται σήμερα με σχόλιό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τη διοίκηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα ότι… «μπατάρει επικίνδυνα προς ακρο-δεξιά».

Αφού κατηγορεί τη διοίκηση για αποτυχία να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για ορισμένες… XL μάσκες που παραδόθηκαν σε μαθητές, ο κ. Κουράκης υπογραμμίζει πως το κακό «τρίτωσε» με την επίμαχη υπεύθυνη δήλωση.

Ειδικότερα ο κ. Κουράκης απορεί για το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί ούτε μία παραίτηση, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου. Μάλιστα υπερθεματίζει μία συγκεκριμένη παράγραφο που περιελάμβανε η υπεύθυνη δήλωση και η οποία κατά την άποψή του «τα λέει όλα»: «… όσοι γονείς-κηδεμόνες αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και δεν έχουν δυνατότητα παροχής πρωινού κολατσιού στο παιδί τους, να καταθέσουν την υπεύθυνη δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου ή στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης έως τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου».

H υπεύθυνη δήλωση που μοιράστηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης στα σχολεία με αποδέκτες τους γονείς που επιθυμούν να ενταχθούν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα παροχής πρωινού κολατσιού. Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία, ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητάει από τους γονείς να δηλώσουν υπεύθυνα και με τα στοιχεία τους ότι δεν είναι σε θέση να καλύψουν οικονομικά το πρωινό γεύμα των παιδιών τους. Γονείς υπογραμμίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κίνηση του δήμου να παρέχει πρωινά γεύματα στα παιδιά είναι αξιόλογη, αλλά θα πρέπει είτε η διαδικασία να αφορά το σύνολο των παιδιών στα σχολεία, είτε να γίνεται μέσω μίας πιο διακριτικής διαδικασίας, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της στοχοποίησης των μαθητών για λόγους ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Έστω και αργά ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά από παρέμβασή μας, αποφάσισε να ανακαλέσει και να διορθώσει την κατάπτυστη υπεύθυνη δήλωση την οποία καλούνταν να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με αφορμή την υπεύθυνη δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Με πληροφορίες από www.makthes.gr και parallaximag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here