Πάγιο αίτημα των αγροτών είναι η στελέχωση και χρηματοδότηση ενός δημόσιου ΕΛΓΑ που θα δρα με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και θα προσαρμόζεται άμεσα στις νέες προκλήσεις και ασθένειες που ολοένα και απασχολούν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Ένας τέτοιος ΕΛΓΑ θα μπορούσε να εκτιμήσει άμεσα τις ζημιές που προκλήθηκαν και τις ανάγκες αποζημίωσης που δημιουργήθηκαν μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Καρδίτσα. Ένας τέτοιος ΕΛΓΑ θα είχε ήδη φροντίσει να έχουν επαρκή χρηματοδότηση οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ώστε να εφοδιαστούν άμεσα με προμήθειες για τις καλλιέργειες τους.

Ένας τέτοιος ΕΛΓΑ θα είχε επιστρατεύσει φορτηγά για τις ανάγκες μεταφοράς ζωοτροφών που καταστράφηκαν στις πλημμύρες. Ένας τέτοιος ΕΛΓΑ παραπέμπει σε ουτοπία αλλά δεν είναι, είναι το αυτονόητο που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ώστε να έχουμε εξασφαλίσει την διατροφική μας επάρκεια στην Ελλάδα, ένας τέτοιος ΕΛΓΑ είναι εφικτός μόνο με στελέχωση του ΔΣ εκλεγμένων από αγρότες και κτηνοτρόφους και όχι διορισμένους σύμφωνα με τις εκάστοτε κυβερνητικές προτιμήσεις.

Η κυβέρνηση επιμένει στην τακτική του διαίρει και βασίλευε αφήνοντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους μετά από κάθε θεομηνία ενισχύοντας έτσι το συναίσθημα ατομικότητας και μοναξιάς που μας καλλιεργούν εδώ και τόσα χρόνια. Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ για να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος!

Είμαστε και θα είμαστε ενωμένοι, για αυτόν τον λόγο λοιπόν ο Αγροτικός Σύλλογος Μακεδνός έχει εξασφαλίσει χρήματα για μίσθωση φορτηγών που θα μεταφέρουν ζωοτροφές στις πληγέντες περιοχές της Καρδίτσας. Καλούμε όσους κτηνοτρόφους και αγρότες επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια με δεμάτια/μπάλες άχυρου ή τριφυλλιού και σιτηρά να καλέσουν στο 6974 631338 Μόσχος Χρίστος και να δηλώσουν για το τι είναι πρόθυμοι να στείλουν στους συναδέλφους μας στην Καρδίτσα.

Με εκτίμηση Το ΔΣ του συλλόγου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here