Για την πρόταση του βουλευτή της Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, Ζήση Tζηκαλάγια για μεταφορά της ταξιαρχίας από το Κιλκίς στην Καστοριά  και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην κοινωνία του Κιλκίς και τα εκεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού στην Καστοριά αλλά και για την επόμενη μέρα. μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, o νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς (πρώην ΝΟΔΕ), Βασίλης Βελλίδης.

Πρόταση για Ταξιαρχία
Αναφορικά με την πρόταση Τζηκαλάγια ο κ. Βελλίδης είπε ότι συμφωνεί με οτιδήποτε κινείται προς την σωστή κατεύθυνση λέγοντας όμως ότι δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης. Παράλληλα αναφορικά με τη δήλωση του βουλευτή ότι η ΝΟΔΕ γνώριζε την πρόταση αυτή, ο κ. Βελλίδης παρέπεμψε στον πρώην πρόεδρο της, Στέργιο Αδάμ, αλλά και την πρώην βουλευτή Μαρία Αντωνίου. Κλείνοντας για το συγκεκριμένο θέμα ο κ Βελλίδης θύμισε την φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή «μερικά πράγματα που γίνονται δεν λέγονται και μερικά πράγματα που λέγονται δεν γίνονται»… 

Πρόγραμμα «Τρίτσης»
Όσων αφορά την επόμενη μέρα ο κ. Βελλίδης εστίασε στο νέο πρόγραμμα έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης που φέρει, συμβολικά το όνομα του Αντώνη Τρίτση, και αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι την ΚΥΑ για το πρόγραμμα υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από το οποίο προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας, θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023 και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here