ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

Μόνο τυχαία δεν ήταν η μέρα που επέλεξαν οι νεοναζί για να βεβηλώσουν το μνημείο του ολοκαυτώματος προς τιμήν των 1000 ελλήνων Καστοριανών Εβραίων που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια.

Επέλεξαν την ημέρα των Χριστουγέννων(μια μέρα που πάντα γεννά ελπίδα και αγάπη σε όλο τον κόσμο) για να φανερώσουν το πραγματικό τους πιστεύω.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ για κάθε τι το ανθρώπινο                                                                                ΤΟ ΜΙΣΟΣ για κάθε τι το διαφορετικό
ΤΟ ΜΙΣΟΣ για το δικαίωμα των πολιτών να συνυπάρχουν σεβόμενοι ο ένας τα πιστεύω του άλλου. Δηλαδή όπως για αιώνες συμβίωναν ειρηνικά στην Καστοριά οι Έλληνες πολίτες Χριστιανοί και Εβραίοι.

Το μίσος τελικά απέναντι στον άνθρωπο είναι η πραγματική τους ιδεολογία. Πιστεύουν και ορκίζονται στον Χίτλερ και στη Σβάστικα και ας κόπτονται ότι είναι ’’Έλληνες Εθνικιστές’’.

Δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι ομοϊδεάτες και απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών Ναζί που αιματοκύλισαν και τους Χριστιανούς και τους Εβραίους συμπολίτες μας γι’ αυτό και ο λαός τους ονόμασε δοσίλογους.

Χτύπησαν μάλιστα ανήμερα Χριστουγέννων, δεν σεβάστηκαν ούτε την γιορτή της Χριστιανοσύνης που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο και ενώνει όλους τους λαούς και αυτό γιατί είναι οπαδοί του σκοταδισμού και του ολέθρου του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Η πράξη όμως αυτή δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν είναι τυχαίο γεγονός , είναι απόρροια του φανατισμού και του εθνικιστικού μένους που εξέθρεψαν και εξακολουθούν να καλλιεργούν τον τελευταίο χρόνο κάποιοι ‘’πατριδοκάπηλοι’’ τοπικοί άρχοντες και κόμματα.

Ενστερνίστηκαν, συγκάλυψαν και προσπάθησαν να προσεταιριστούν τα πιο ακραία φασιστικά και νεοναζιστικά στοιχεία του Νομού, με στόχο να κτίσουν πολιτικές καριέρες και να υφαρπάξουν ψήφους.

Αδιαφόρησαν δε αν αυτή τους η πρακτική οδηγεί στο να σηκώσουν κεφάλι και να αποθρασυνθούν όλοι εκείνοι που πατώντας στην φθηνή και ανέξοδη δημαγωγία θέλουν να καταλύσουν την δημοκρατία και να βάλουν τον λαό μας στον πάγο.

Δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας και ξεχνούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Γερμανοί ομοϊδεάτες τους.

Όταν όμως σπέρνεις διχόνοια και φανατισμό τότε θερίζεις μίσος-βία και φασιστικές προκλήσεις.

Οι Έλληνες Εβραίοι συμπολίτες μας θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία και την δημοκρατία μας και έρχονται οι νεοναζί και βεβηλώνουν την μνήμη τους αυτό είναι μια θρασύτατη πρόκληση κ προσβολή.

Είναι μια πρόκληση στο φρόνημα του δημοκρατικού λαού του νομού μας και δεν πρέπει να την ανεχτούμε ούτε να την σκεπάσουμε!!!!

Πρέπει λοιπόν σαν ύστατο φόρο τιμής στους νεκρούς συμπολίτες μας Εβραίους όλοι μαζί να σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε τέτοιες ναζιστικές προκλήσεις. Να τις καταδικάσουμε απερίφραστα και να φροντίσουμε ώστε η βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος να είναι η τελευταία ναζιστική πράξη στην πόλη μας.

Σ’ αυτό πρέπει να δεσμευτούμε όλοι δημόσια. Κόμματα – Βουλευτές – Θρησκευτικοί Ηγέτες – Φορείς – πολίτες γιατί δεν υπάρχουν δημόσιες σχέσεις με τον φασισμό.

Γι’ αυτό και η σιωπή είναι συνένοχη.

Και τελειώνω με ένα απόσπασμα του γνωστού Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο οποίος μέσα από ένα μικρό δοκίμιο μας περιγράφει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο τις φρικαλεότητες των ναζί αλλά και το πόσο επικίνδυνη είναι η σιωπή και η παθητικότητα απέναντι στο φαινόμενο του φασισμού και που καταλήγει.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους

δεν διαμαρτυρήθηκα

γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν καταδίωξαν τους τσιγγάνους,

ούτε τότε φώναξα,

γιατί δε ήμουν τσιγγάνος.

Όταν ήρθαν για τους κομουνιστές

δεν φώναξα

γιατί δεν ήμουν κομουνιστής.

Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών,

που αντιτάσσονταν στο φασισμό,

δεν έκανα τίποτα

γιατί δεν ήμουν καθολικός.

Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα

αλλά δεν υπήρχε πια κανείς ν’αντισταθεί μαζί μου.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

ΥΓ1. Καταδικάζω απερίφραστα ως πράξη απαράδεκτη και απεχθή το τυφλό χτύπημα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα. Επίσης τις επιθέσεις σε εκκλησιαστικούς χώρους στην Θεσσαλονίκη.

Τέτοιες πράξεις στρέφονται κατά της Δημοκρατίας, της Θρησκευτικής ελευθερίας και της κοινωνικής συνοχής και πρέπει να βρουν απέναντι όλη την κοινωνία.

ΥΓ2. Θεωρώ υποχρέωση του κράτους να λάβει όλα τα μέτρα για την σύλληψη και τιμωρία των υπεύθυνων

Ι. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here