Το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών πραγματοποιήθηκε στο Επιχειρηματικό Πάρκο της πρωτεύουσας της Βοιωτίας, τη Λιβαδειά μεταξύ 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2018.Σε αυτό αναδείχτηκε καλύτερος νέος αγρότης ο Λάζαρος Σεμερτζίδης από την Ξηρολίμνη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

17-18 Οκτωβρίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες μετά από αυτή την τιμητική διάκριση διαγωνιζόμενος σε πανευρωπαϊκό πια επίπεδο.O Λάζαρος Σεμερτζίδης είναι γενικός διευθυντής της εταιρίας αρωματικών Life Secrets . Ξεκίνησε το 2012 με ένα όραμα και με λίγα μόνο στρέμματα καλλιέργειας λεβάντας, επένδυσε στη μοναδική πανίδα της χώρας μας, με στόχο μια βιολογική και πιστοποιημένη παραγωγή αιθέριων ελαίων, ανθόνερων, ροδόνερου και βοτάνων.

Σήμερα, καλλιεργεί με βιολογικές και αειφόρους μεθόδους τριαντάφυλλο, μελισσόχορτο, λεβάντα, τσάι του βουνού και ελίχρυσο σε περίπου 300 στρέμματα, προχωρώντας στην επεξεργασία και την τυποποίηση ώστε τοκάθε τελικό προϊόν που φεύγει να είναι υψηλής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας.

Η αδελφή του Καλλιόπη Σεμερτζίδου παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση

Ιωάννα Παπαδημητρίου, www.prlogos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here