Μήπως ήρθε η ώρα να μεταφερθεί άμεσα το 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς στο ανακαινισμένο κτίριο της «διερχόμενης» Αρχιτεκτονικής Σχολής (παλιό 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς)?Η Αρχιτεκτονική Σχολή δεν ήρθε ποτέ στην Καστοριά, αφού ταξίδεψε απευθείας για μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη τον Ιωαννίνων!

Το ανακαινισμένο κτίριο της «διερχόμενης» Αρχιτεκτονικής Σχολής ήταν για αρκετά χρόνια εγκαταλειμμένο και υπέστη σοβαρές ζημιές στο εσωτερικό του λόγω διαρρήξεων και βανδαλισμών.

Η προηγούμενη δημοτική Αρχή δαπάνησε αρκετά χρήματα (επιπλέον) για να το ξανά επισκευάσει και να το ξανά διαμορφώσει εσωτερικά (διαχωρισμός των πανεπιστημιακών αιθουσών σε σχολικές αίθουσες), προκειμένου να φιλοξενήσει προσωρινά το 1ο Δημοτικό Καστοριάς για τα τελευταία 2 έτη.Το 1ο Δημοτικό Καστοριάς «επέστρεψε» στο φυσικό του χώρο απέναντι από την Μητρόπολη.

Το ανακαινισμένο κτίριο της «διερχόμενης» Αρχιτεκτονικής Σχολής τώρα είναι έτοιμο και περιμένει…. θα είναι για λίγο καιρό ακόμα λειτουργικό, πριν ξεκινήσουν οι βανδαλισμοί…. αλλά και οι φυσικές φθορές λόγω μη χρήσης του.Η μετακόμιση του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς μπορεί να γίνει και σε ένα Σαββατοκύριακο!Άραγε προλαβαίνουμε να σώσουμε το πολλάκις ανακαινισμένο κτίριο και συγχρόνως να λύσουμε τα προβλήματα (κτιριακά, στατικά) του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς αναβαθμίζοντάς το παράλληλα;

«Η ζωή είναι πολύ σύντομη και ο χρόνος που σπαταλιέται σε χασμουρητά, δεν μπορεί να αναπληρωθεί».
Σταντάλ

Σάκης Ευαγγέλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here