Τα ονόματα του Φίλιππου Πετσαλνικου και του Δημήτρη Χατζησωκράτη βρίσκονται-σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr-στις προσωπικές σημειώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης,ο οποίος είναι θέμα ολίγων ημερών.

Τα δύο αυτά ονόματα ανήκουν σε ανθρώπους που έχουν διαφορετική πορεία και διαφορετική προέλευση.Έχουν όμως ένα κοινό:εξυπηρετούν για διαφορετικούς λόγους το άνοιγμα που επιχειρεί αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας προς την Κεντροαριστερά.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος προέρχεται από την Δυτική Μακεδονία,διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής και είναι στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου,ο οποίος έχει εκφραστεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του,είναι υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης,από την πλευρά του,προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ και είναι στενός συνεργάτης του Θανάση Θεοχαρόπουλου,ο οποίος τίναξε στον αέρα την ενότητα του ΚΙΝΑΛ,προκειμένου να διαχωρίσει την θέση του και ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σπύρος Καπετανάκος, europost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here