Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο μακρινό Τόκιο έκλεισε με την κατάκτηση της 6ης θέση από το πλήρωμα του διπλού σκιφ με τις Ευαγγελία Φράγκου και Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Τα δυο κορίτσια πέρασαν στην 5η θέση από τα πρώτα 500μ. όπως και στα μισά της κούρσας. Τελικά ο τερματισμός τις βρήκε στην 6η θέση. Το χρυσό κατέκτησε η Ολλανδία , το ασημένιο η Κίνα, και το χάλκινο η Λιθουανία.

Πολύ μεγάλη κούρσα που τις έφερε μια ανάσα από το βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων πραγματοποίησαν πριν λίγο στον τελικό της δικώπου άνευ οι Ισμήνη Νόνη και Αθηνά Δίτσιου. Το ελληνικό πλήρωμα αν και πέρασε τα πρώτα 500μ. στην 6η θέση ανέβασε ρυθμούς και σταθεροποιήθηκε στην πρώτη τετράδα.
Εκεί πάλεψε με την βάρκα της Γερμανίας για το χάλκινο μετάλλιο χωρίς τελικά να τα καταφέρει παραμένοντας στην 4η θέση ως το φινάλε τερματίζοντας σε 7.56.99 ενώ οι Γερμανίδες ανέβηκαν στο βάθρο με χρόνο 7.52.66.
Παρόλα αυτά τα δυο κορίτσια έκαναν την υπέρβασή τους αφού πριν τρεις μήνες τον περασμένο Μάιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων είχαν καταλάβει την 6η θέση.
Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Τσεχία (7.42.98) και το ασημένιο η Κίνα (7.48.80) .
Ένα κακό ξεκίνημα κόστισε στην τετράκωπο άνευ των εφήβων την δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου.
Οι Λεωνίδας Τζουμεζης – Λεωνίδας Παλαιοπάνος – Δημήτρης Ζωγράφος – Θόδωρος Λαπικοφ έμειναν πολύ πίσω από την εκκίνηση της κούρσας με αποτέλεσμα να μην μπορούν στη συνέχεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τα υπόλοιπα πληρώματα που ήταν στη ζώνη τον μεταλλίων.
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να περάσουν το πλήρωμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να κατακτήσουν τελικά την 5η θέση με χρόνο 6.27.18
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία (6.18.25) , το ασημένιο η Μ.Βρετανία (6.19.75)και το χάλκινο η Ιταλία (6.21.08).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here