Τρεις μεγάλες προκρίσεις και ακόμη δυο άτυχες στιγμές επιφύλασσε η δεύτερη μέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων στον στίβο που θα φιλοξενήσει την επόμενη χρονιά την Ολυμπιακή ρεγκάτα τον Sea Forest Seaway στο Τόκιο.

Με τις καιρικές συνθήκες (δυνατός άνεμος) να παίζουν το δικό τους ρόλο όπως βέβαια και το ότι ο στίβος είναι ουσιαστικά θαλάσσιος με αλμυρό νερό η τετράκωπος άνευ με τους  Δημήτρη Ζωγραφο-Λεωνίδα Τζουμεζη-Λεωνίδα Παλαιοπάνο-Θόδωρο Λαπικωφ ξεκίνησε από την 3η θέση στα μισά την κούρσας ήταν 3η , πέρασε 2η στα 1500, για να παρει πανηγυρικά την 1η θέση στο τερματισμό στα προκριματικά με χρόνο 6.05.54 και να προκριθεί απευθείας στον τελικό της Κυριακής. Μαζί της και το πλήρωμα των ΗΠΑ που τερμάτισε 2ο με 6.07.11.

Συγκλονιστική σε εξέλιξη ήταν η κούρσα του επαναληπτικού του διπλού σκιφ των νεανίδων όπου η Ευαγγελία Φράγκου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) πήραν μέρος μετά τον μηδενισμό τους στον προκριματικό όπου είχαν πάρει τη 1ηθέση (και είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά) λόγω αντικανονικού βάρους της βάρκας. Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες ξεκίνησαν στον επαναληπτικό από την 3η θέση (οι δυο πρώτες έδιναν το εισιτήρια για τα ημιτελικά) , πέρασαν 2ες στα 1000μ. και ξαναπέρασαν στην 3η θέση στα 1500μ. Στα τελευταία 200μ. η μάχη κορυφώθηκε με τα πληρώματα της Ιταλίας και της Ισπανίας να διεκδικούν επι ίσοις όροις τις δυο πρώτες θέσεις. Όμως το ελληνικό πλήρωμα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με φοβερό σπριντ στα τελευταία 50 μέτρα πήρε τη  1η θέση μέσα από τα κουπιά τους και βέβαια τη  πρόκριση στον ημιτελικό. Μεγάλη χαμένη η Ισπανία που έμεινε στη 3η θέση κι εκτός ημιτελικού. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 7.08.77 , η ιταλική σε 7.09.28 και  η Ισπανική σε 7.09.53.

Ήταν σταθεροί και  ανταμείφθηκαν Οι Γιαννης Πεταλωτιδης-Γιωργος Μακρυγιαννης(ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) έδειξαν σταθερότητα στον επαναληπτικό της δικώπου άνευ των εφήβων , παρέμειναν 2οισε όλη τη διάρκεια της κούρσας και πήραν την πολυπόθητη πρόκριση στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου τερματίζοντας σε 6.48.25. Πρώτη ήταν η Ελβετία με 6.46.78 και 3ηη Ν.Αφρική με 6.53.48.

Για μόλις 08 κλάσματα του δευτερολέπτου έχασε την απευθείας πρόκριση στον μεγάλο τελικό η δίκωπος των νεανίδων Οι Ισμήνη Νονη -Αθηνά Διτσιου(ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) ξεκίνησαν από την 4η θέση , πέρασαν 3ες στα 1000μ. Και στα 1500 πέρασαν 2ες όπου παρέμειναν ως το τέλος του προκριματικού με χρόνο 7.24.80 χάνοντας την 1η θέση στο φωτο φίνις από τη γερμανική βάρκα που τερμάτισε σε 7.24.72.Τα δυο κορίτσια ωστόσο έχουν ακόμη μια ευκαιρία να προκριθούν από τον επαναληπτικό.

Μεγάλη ατυχία χτύπησε το διπλό σκιφ των εφήβων Οι Βασίλης Μπαρούτας – Δημητρης Στασινός (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) ενώ ήταν στην 1η θέση του επαναληπτικού, μέχρι τα μισά της κούρσας, είδαν το ένα κουπί τους να σπάει υποχρεώνοντας τους να τερματίσουν στην 5η και τελευταία θέση χάνοντας μια σίγουρη πρόκριση στα ημιτελικά. Έτσι θα αγωνιστούν πλέον για μια θέση στους ημιτελικούς Γ/Δ.

Την Παρασκευή, 3η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός της δικώπου των Νεανίδων και η ημιτελικός Γ/Δ του διπλού σκιφ των εφήβων.

kopilasia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here