Δεδομένων των υφιστάμενων πολιτικών συνθηκών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους και υποστηρικτές μου, ότι σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από την Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση και από τα καθήκοντα του Τομεάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που μου είχαν ανατεθεί από τον επικεφαλή του Συνδυασμού κ. Ελευθέριου Συναδινού, στρατηγού εα.

Είναι φανερό ότι οι Έλληνες πολίτες εν μέσω του πολιτικού διπολισμού και της έντασης των τελευταίων μηνών προτίμησαν να επιλέξουν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο, θα αλλάξει προς το καλύτερο η χώρα μας, μη στηρίζοντας ικανοποιητικά νέες φωνές και υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να συμβάλουν ουσιαστικά και καθοριστικά στην διαφύλαξη και προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι ένα σημαντικό μέρος του κοινού των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι έρμαιο της παραπληροφόρησης και της πληρωμένης διαφήμισης, ώστε να μην αναζητεί φωνές και χώρους που να τον αντιπροσωπεύουν αλλά πολύ περισσότερο δε να συμβιβάζεται με αυτό που θα του προσφέρουν ή ακόμα καλύτερα τηλεοπτικά και διαδικτυακά «επιβάλλουν»…

Και σε αυτή περίπτωση η βουλή των τηλεοπτικών καναλιών είχε κομβικό ρόλο, ώστε να διαμορφώσει κλίμα υπέρ αλλά και κατά συγκεκριμένων πολιτικών χώρων στην καλύτερη περίπτωση δε να αφήσει στην αφάνεια πολιτικές επιλογές, ώστε οι πολίτες να μην έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν επαρκώς για τα άτομα που πλαισιώνονται και τις αρχές που πρεσβεύουν. Δυστυχώς με όλα αυτά επιβεβαιώνεται ότι το δίκαιο και… η «πέραση» του ισχυρού επικρατεί. Ο ελληνικός λαός αδυνατεί να αντιδράσει ουσιαστικά και να αλλάξει την πολιτική πραγματικότητα της χώρας του. Έχει ξεχάσει να ξεσηκώνεται, να επαναστατεί, να διεκδικεί, να αγωνίζεται για κάτι καλύτερο. Αλλεπάλληλοι πολιτικοί συμβιβασμοί είναι η σημερινή πραγματικότητα. Με το ελάχιστο, το χείριστο, το ευτελές.

Για μένα προσωπικά όλη αυτή η περίοδος και η εμπλοκή μου στα κοινά και την ΠΑΤΡΙΕ ήταν μια καμπύλη εμπειρίας και ένα μάθημα αλλά και διαπίστωση μιας πραγματικότητας, η οποία φανερώνει και το μέγεθος για το που οδεύει τελικά σήμερα η ελληνική κοινωνία. Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος της ψήφου του. Άλλωστε κάθε τέσσερα χρόνια δικαιούται 5’ λεπτά δημοκρατίας, τα οποία όπως φάνηκε, ούτε αυτά αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ελευθέριο Συναδινό για την τιμή που μου έκανε να με ορίσει Τομεάρχη της ΠΑΤΡΙΕ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς καθώς και των λοιπών μελών και συνεργατών που αγωνιστήκαμε για την υποστήριξη των αρχών και αξιών του χώρου μας, ειδικότερα δε του κ. Γιώργου Τασκασαπλίδη με τον οποίο είχα μια άριστη συνεργασία. Θεωρώ ότι με τις υφιστάμενες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο ρόλος μου στην ΠΑΤΡΙΕ έφθασε στο τέλος του. Ωστόσο, θα συνεχίσω τον πατριωτικό πολιτικό μου αγώνα με τον τρόπο που θα κρίνω και αξιολογήσω, μεμονωμένα ή συλλογικά.

Με τιμή

Ιωάννης-Κωνσταντίνος Μ. Τσακιρίδης
Μουσικολόγος του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού
Πρώην Τομεάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της ΠΑΤΡΙΕ

Καστοριά, 28 Μαΐου 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here