Μια σημαντική διάκριση για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά  αποτέλεσε δημοσίευση στις 21/5/2018 στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) του εκπαιδευτικού αναλυτή κου Χρήστου Κάτσικα στην οποία περιέλαβε το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στις “περιζήτητες σχολές”.  Το δημοσίευμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς ο κ. Κάτσικας είναι από τους κορυφαίους αναλυτές των τάσεων και των επιδόσεων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η δημοσίευση μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ έγινε ευρέως γνωστή στο σύνολο του ηλεκτρονικού τύπου αναδεικνύοντας το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας της Καστοριάς για την ελκυστικότητα του, μέσα από τις κορυφαίες επιδόσεις του στις προτιμήσεις των υποψηφίων. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον αριθμό των 13330 υποψηφίων που δήλωσαν το Τμήμα, ο οποίος με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων φέρνει το Τμήμα στην 2η Πανελλήνια θέση σε αριθμό δηλώσεων υποψηφίων μεταξύ 479 Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παρατίθεται παρακάτω το απόσπασμα της δημοσίευσης και η πηγή για το πλήρες κείμενο:

” Ιατρική, Νομική και άλλες περιζήτητες σχολές

Η Ιατρική και η Νομική Αθήνας ήταν τα δυο τμήματα που συγκέντρωσαν πέρσι τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών. «Η επιμονή στις Νομικές Σχολές ακολουθεί μια παράδοση που θέλει τις Νομικές να σηκώνουν κεφάλι όταν δεν υπάρχει στο πεδίο τους άλλη σχολή που να υπόσχεται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Κι αυτό παρόλο που στις ουρές της ανεργίας και της υποαπασχόλησης πτυχιούχων συνωστίζονται χιλιάδες πτυχιούχοι της Νομικής. Η επιλογή της Ιατρικής στηρίζεται και αυτή σε μια παράδοση για το κύρος και το γόητρο της παραπάνω σχολής που είναι σταθερά και έρχεται από το παρελθόν ακόμη κι αν σήμερα η πρόσβαση των Ιατρών στην αγορά εργασίας είναι προβληματική και τμήμα τους αναγκάζεται να καταφύγει στο εξωτερικό για ειδίκευση και εργασία», επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κάτσικας.

Ωστόσο, όπως παρατήρησε, συχνά δεν δίνεται σημασία στο γεγονός ότι στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων «φιγουράρουν» με μεγαλύτερη συχνότητα τα τμήματα ΤΕΙ Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στην Καστοριά και το Αργοστόλι, το Τμήμα Φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας, τα Τμήματα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, τα πανεπιστημιακά Τμήματα Χημείας σε όλη τη χώρα, καθώς και τα Τμήματα Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνιολογίας στο Πάντειο.

Ειδικά για τα τμήματα Ψηφιακών Μέσων στην Καστοριά και στο Αργοστόλι, αυτά επελέγησαν από 13.330 και 12.209 υποψηφίους αντίστοιχα, από 12.250 το Τμήμα Φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας και από 11.110 το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη.” (http://www.amna.gr/macedonia/article/259174/Oi-paragontes-pou-tha-diamorfosoun-fetos-tis-baseis-eisagogis-sta-AEI )

Γεώργιος Λάππας

Πρόεδρος

Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Καστοριά)

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here