Ορμητικά νερά έχουν κόψει στα δύο τη νέα εθνική οδό στο 29,5 χιλιόμετρο της εθνικής – Λάσπες και φερτά υλικά έχουν μπλοκάρει τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας – Έκλεισαν και τα διόδια Ελευσίνας – Η ουρά των αυτοκινήτων προς Κόρινθο φτάνει μέχρι το Δαφνί – Εκτροπή της κυκλοφορίας προς Αττική Οδό επιχειρεί η Τροχαία

Έκλεισε η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου από χείμαρρο που πλημμύρισεμε νερά, λάσπες και φερτά υλικά το οδόστρωμα στο 29,5 χιλιόμετρο. Από τις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν κλείσει και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας της εθνικής οδού προς Κόρινθο και Πάτρα.

Ανδρες της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό προσπαθούν να ανοίξουν την εθνική οδό.  Από τις 16:45 ειδικά μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού επιχειρούν στο σημείο προσπαθώντας καταρχήν να καθαρίσουν τη ΛΕΑ προς Κόρινθο από τα φερτά υλικά, με σκοπό να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν σιγά-σιγά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί στο 29,5 χλμ και η ουρά των οποίων έφτανε σχεδόν το 1 χιλιόμετρο.

Τα προβλήματα όμως δεν εντοπίζονται μόνον σε εκείνο το σημείο. Οι πληροφορίες που έχει το protothema.gr αναφέρουν μετά τις 16:00 έκλεισαν και τα διόδια της Ελευσίνας, για τους κατευθυνόμενους προς Κόρινθο.

Ωστόσο  η ουρά των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς Κόρινθο έχει φτάσει στο Δαφνί. Η τροχαία στη συμβολή της Αττικής Οδού με την Εθνική Οδό δεν  επιτρέπει στα αυτοκίνητα να συνεχίζουν προς τα διόδια και τα στρέφει υποχρεωτικά προς την Αττική Οδό.

Στην Αττική Οδό επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις εξόδους προς Μάνδρα και Μαγούλα, ενώ στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τον κόμβο της Μάνδρας και μετά.
Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω εκατονάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, ή κινούνται με σχεδόν μηδενικές ταχύτητες κάτι που επηρεάζει την κλυκλοφορία και στους υπόλοιπους δρόμους των όμορων δήμων, αφού όλοι προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρουν μια οδό διαφυγής.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής, μαζί με οχήματα και υπαλλήλους της εταιρείας που διαχειρίζεται την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών εκτρέπουν τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Κόρινθο πίσω στην Αθήναα και  στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.

Μετά την κακοκαιρία και τους χειμάρρους που δημιούργησε η χθεσινή καταιγίδα, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν νέα ισχυρή νεροποντή – Πενήντα σπίτια πλημμύρισαν

Ώρες αγωνίας ζουν και πάλι οι κάτοικοι της Μάνδρας, λόγω της νέας, ισχυρής νεροποντής που πλήττει την περιοχή. Ήδη,  μέσα στην πρώτη ώρα της έντονης βροχόπτωσης,  πάνω από 50 σπίτια από Μάνδρα και Μαγούλα πλημμύρισαν και κάλεσαν την Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, ενώ έγιναν 30 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Στα σημεία επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, λίγο αφότου ξέσπασε η νεροποντή, οι δρόμοι της Μάνδρας μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας βρίσκονται και πάλι σε απόγνωση, λίγες ώρες αφότου ξύπνησαν με τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους γεμάτα λάσπη από τη χθεσινή καταιγίδα και επτά μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου.

Δείτε live πλημμύρες αυτήν την ώρα στην Μάνδρα: 

Οι κάτοικοι βιώνουν και πάλι ώρες αγωνίας, βλέποντας τους χειμάρρους  που δημιούργησε η καταιγίδα να σαρώνουν στο πέρασμά τους ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, από κάδους απορριμμάτων μέχρι αυτοκίνητα.

Ισχυρή νεροποντή αυτήν την ώρα στη Μάνδρα
kataigida_02
mandra_kakokairia1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here