Ο Χέρμπερτ Χούμπελ δεν θέλησε να αναφερθεί στα όσα συζήτησε με τον κ. Βασιλειάδη, αλλά επανέλαβε πολλές φορές ότι το Grexit είναι πιθανό αν δεν αλλάξουν τα πράγματα – Σε δέκα ημέρες θα είναι έτοιμη η έκθεσή του

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνέντευξη Τύπου του Χέρμπερτ Χούμπελ ο οποίος ναι μεν απέφυγε να πει λεπτομέρειες για το τι συζήτηση με τον Υφυπουργό ή τι θα γράψει στην έκθεση του, αλλά είπε ουκ ολίγες φορές ότι το Grexit είναι πλέον στο τραπέζι (για να το ακούσουν όλοι) και η ΕΠΟ με την Κυβέρνηση πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες, ενώ χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα όσα έγιναν στην Τούμπα.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου

“Καλημέρα και χαίρομαι που είστε εδώ και βλέπω ότι είστε πολλοί κι αυτοί δείχνει το ενδιαφέρον σας. Έχω μάθει να μιλάω ειλικρινά κι αυτό θα κάνω και σήμερα.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μια παρεξήγηση που είχε προκύψει με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Δεν ήρθαμε εδώ για να αποτελέσουμε τη σκιώδη διοίκηση. Ήρθαμε εδώ με απόφαση UEFA και ΦΙΦΑ για να βοηθήσουμε τη νέα διοίκηση με το νέο καταστατικό, να την κατευθύνουμε και να παρακολουθούμε την πορεία.

Έχω την αίσθηση ότι αυτή η παρεξήγηση δεν έχει λυθεί ακόμη.Βέβαια μαθαίνουμε ακόμη τη νοοτροπία σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διαφορές στο πως αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις.

Βρήκαμε ένα νέο πρόεδρο γεμάτο ενέργεια, αλλά μετά απ’ όλες τις επισκέψεις μας θεωρούμε ότι οι παράγοντες δεν έχουν την ίδια διάθεση να στηρίξουν τις προσπάθειες τους, αλλά κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα και το καλό του παιχνιδιού

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η Επιτροπή δεν είναι εδώ για να αποφασίζω, αλλά για να παρακολουθεί και να στέλνει αναφορές στην FIFA και στη συνέχεια η Διεθνής Ομοσπονδία λαμβάνοντας τις εκθέσεις μας αποφασίσει.

Αυτό συνέβαινε από την αρχή, αλλά κρίθηκε επιβεβλημένο να έρθουμε εδώ μετά από όλα έγινα τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές τα οποία ευγενικά θα πω ότι ήταν απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα!

Το ξέρετε πολύ καλύτερα ότι είμαστε ξένοι, αλλά παρακολουθούμε τα νέα, τα περιστατικά βίας και επειδή όλοι αγαπάμα  το ποδόσφαιρο σας ρωτώ πως μπορεί να φέρεις οικογένειες, παιδιά στο γήπεδο. Ξέρω ότι και εκτός γηπέδο επικρατεί η βία, εκβιασμοί κι όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα.

Αυτή η συμπεριφορά που επικρατεί μας οδήγησαν εδώ για να βοηθήσουμε στα σωστά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, τα οποία πρέπει να υλοποιήσει όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια.
Κι εσείς οι δημοσιογράφοι γιατί πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε αδιέξοδο και το GREXIT δεν είναι απίθανο!

Είχαμε μια συνάντηση πριν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπου συζητήθηκε πως μπορεί η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια μπορεί να λύσει τ πρόβλημα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει θέληση να παρέμβει στα του ποδοσφαίρου, απλά η απόφαση της αναβολής πάρθηκε για λόγους ασφαλείας.

Η συζήτηση περιστράφηκε για το πως ΕΠΟ και Πολιτεία μπορούν να βρουν λύσεις για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός και μας υποσχέθηκαν ότι θα τις βρουν!

Θα επαναλάβω με κίνδυνο να γίνω βαρετός. Δεν μπορώ να πω τι συζητήθηκε, αυτό θα το κάνει η ΕΠΟ, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να επιβλέπουμε και να βοηθάμε,

Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου είναι ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, κι εδώ ζητώ και τη δική σας βοήθεια, τη βοήθεια του Τύπου, τα όπλα πρέπει να εξαφανιστούν από το ποδόσφαιρο. Ο στόχος είναι η νίκη, αλλά δεν μπορεί να έρθει με όπλα και εκβιασμούς!

Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός το να γίνονται αγώνες χωρίς κόσμο κι αυτό έχει επιπτώσεις και στην Εθνική.
Αναρωτιέμαι πως οι ομάδες σας παίζουν στην Ευρώπη όλα γίνονται σωστά;
Ως πατέρας δεν θα έπαιρνα τα παιδιά μου στο γήπεδο κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει όλους στην Ελλάδα!

Πρέπει να υποβάλλουμε μια αναφορά στη ΦΙΦΑ και φυσικά μπορώ να σας πω ότι δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση. Δεν μπορώ να ξέρω τι απόφαση θα πάρει το συμβούλιο, αλλά μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ μεγάλο το εύρος των ποινών.
Ξαναζητώ τη βοήθεια σας για την εξάλειψη της βίας, η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία αλλά εκεί που τελειώνουν τα δικαιώματα μου αρχίζουν του άλλου και πρέπει να υπάρχει σεβασμός αλλά και στήριξη προς την Ελληνική Ομοσπονδία προκειμένου να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα.

Πρέπει από κοινού ΕΠΟ και Πολιτεία πρέπει να αποφασίσουν για το πλαίσιο που θα υπάρχει και το μήνυμα που πρέπει να περάσετε στον κόσμο είναι ότι πρέπει να σταματήσουν τα περιστατικά βίας.

Αρχίζουν οι ερωτήσεις
-Ζητήσατε τη βοήθεια όλων για να σταματήσει η βία, αλλά μπορείτε να μας πείτε μέτρα που βοηθήσουν στο να βελτιωθεί η κατάσταση
“Σας ξαναλέω ότι δεν είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν οι παράγοντες και τα σωματεία, αλλά τον τρόπο με το οποίο μπορούν να το κάνουν.
Είμαστε εδώ για να επιβλέπουμε και στο τέλος η FIFA είναι αυτή που θα εκτιμήσει τα μέτρα που πάρθηκαν”

-Μέσα στα μέτρα που περιμένετε είναι και οι αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών; Για το κατά πόσο αυστηρές ή όχι;

“Και να ήξερα δεν θα απαντούσα σ’ αυτή την ερώτηση! Τα μέτρα αυτά πρέπει να ληφθούν από τους παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν είναι ανεπαρκείς ή εκτός πλαισίου θα υπάρχει παρέμβαση. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις δικαστικές αποφάσεις γιατί υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών”

-Τι ακριβώς ζητήσατε από ΕΠΟ και Πολιτεία έτσι ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;
“Όχι… Δεν θα το κάνω εγώ αυτό. Είμαι δικηγόρος και στην Αυστρία με ρωτάνε τι ειπώθηκε σε μια αίθουσα, αλλά δεν μπορώ να μεταφέρω. Να κατανοήσετε τη θέση μου αλλά και της Επιτροπής”

-Είπατε πολλές φορές τη λέξη Grxit, παρόλο που είπατε ότι δεν μπορείτε να επιβάλλετε ποινές; Επίσης η συγνώμη Σαββίδη αμβλύνει τις εντυπώσεις και μπορεί να μην επέλθει η ποινή; Επίσης συμφωνείτε με την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος
“Θα απαντήσω αρχικά στο δεύτερο. Δεν είναι δική μου δικαιοδοσία. Έχω την άποψη μου, αλλά είναι μια απόφαση πρωθυπουργού και υπουργού για λόγους ασφαλείας. Φυσικά ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν θέλω να βλέπω να μην γίνονται αγώνες.
Δεν απάντησα για την συγνώμη γιατί δεν είμαι δικαστής και υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών…
Οι πιθανές κυρώσεις είναι πολλές, το Grexit είναι μία πιθανή, αλλά το ανέφερα ως πιθανότητα για να μην πει κανείς ότι δεν το ήξερες. Επειδή εκπροσωπείται ένα μεγάλο γερμανικό μέσο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν έκανε εμφάνιση σε γερμανικό γήπεδο άνθρωπος με πιστόλι; Θα υπήρχαν σοβαρότατες κυρώσεις. Αγαπάμε την Ελλάδα, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί”

-Γενικά εμείς οι Βαλκάνιοι είμαστε πιο ένθερμοι στις αντιδράσεις μας. Σας έκανε όμως εντύπωση η συμπεριφορά του κ. Μίχελ, που δεν είναι Βαλκάνιος και επιτέθηκε σε έναν διαιτητή;

“Θα ήταν άδικο να σχολιάσω μόνο τον λ.Μίχελ. Ότι έγινε το βράδυ της Κυριακής ήταν ντροπή κι αφορά όλους όσους εμπλέκονται! Από δω και πέρα είναι στην αρμοδιότητα των οργάνων επιληφθούν των όσων συνέβησαν

-Για ποιο λόγο έγινε η συνέντευξη Τύπου και όχι μια γραπτή δήλωση από τη στιγμή που επικαλείστε πως δεν μπορείτε να μας ενημερώσετε για τα μέτρα;
“Δεν με πληγώνει το να μου πείτε ότι δεν έπρεπε να είμαστε εδώ, Κρίναμε ότι έπρεπε σήμερα να το κάνουμε και να μιλήσουμε σε εσάς”

-Ξέρετε ότι ο άνθρωπος με το πιστόλι ήταν ο βασικός υποστηρικτής της νυν διοίκησης της ΕΠΟ; Ξέρετε ότι άνθρωπος που κάθεται δίπλα σας ήταν υπεύθυνος Τύπου του πρώην Υπουργού (εννοεί τον κ. Φιλιππούση); Δεν έχετε αντιληφθεί ότι η Πολιτεία έχει πάρει την ΕΠΟ; Κι ήρθατε εδώ να μας απειλήσετε για Grexit; Θα μας πείτε επίσης από που πληρώνεστε;
“Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι η συμπεριφορά σας είναι η απόδειξη του ότι υπάρχει κάτι λάθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να προσβάλλω τα αισθήματα σας…
Δεύτερον κανείς δεν είναι εδώ για να απειλήσει την ΕΠΟ και την Ελλάδα, απλά ενημερώνουμε για τους πιθανούς κινδύνους. Δεν απειλούμε κανένα, αλλά η FIFA και η UEFA δεν μπρούν να αγνοήσουν όλα όσα έγιναν. Δεν θα ήταν φυσιολογικό.

-Γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ έλαβε επιστολή με σφαίρα τα Χριστούγεννα και τι γίνεται με την εναρμόνιση του καταστατικού.
“‘Δεν θα σας πω τι συζητήσαμε. Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες τους διεθνείς. Πάντα πρέπει να υπάρχει εναρμόνιση. Όσο για την σφαίρα στον κ. Γραμμένο όποιος θεωρεί ότι είναι κάτι ευχάριστο να δέχεσαι μες στα Χριστούγεννα σφαίρα και ότι είναι καλό ας σηκώσει το χέρι”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here