Ασθενοφόρα φθάνουν συνεχώς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου, δεύτερου βαθμού και με έντονα αναπνευστικά προβλήματα – Έξι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ
Σκηνές σοκ καταγράφονται έξω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που τέθηκαν σε επιφυλακή για να υποδεχθούν τους εγκαυματίες από το Μάτι, το Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα.

Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, και Σισμανόγλειο καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου και δευτερου βαθμού.

Συνολικά, μέχρι τις 11.30 το βράδυ είχαν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ 25 εκαυματίες, οι έξι εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 25 πολίτες που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα έφτασαν στα νοσοκομεία με δικά τους μέσα.

Από το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, ο ένας έχει μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Αργά το βράδυ όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 25 άνθρωποι διακομιστεί στα νοσοκομεία, με τους έξι να είναι διασωληνωμένο σε ΜΕΘ.

Έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν – 27 άτομα μάζεψαν μέσα από το νερό τα πλοία της γραμμής

Ενα απίστευτο θρίλερ διαδραματίστηκε στο Μάτι και τις γύρω περιοχές. Τουρίστες και κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες να φτάνουν μέχρι την παραλία κυριολεκτικά, βουτούσαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Κάποιοι άλλοι στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν απο την κόλαση που ζούσαν, πήραν μικρές βάρκες και ξανοίχτηκαν

 

στη θάλασσα.

Πολλούς από αυτούς άρισαν στη συνέχεια να τους αναζητούν συγγενείς και φίλοι με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα το Λιμενικό Σώμα με πλωτό σκάφος , ελικόπτερο τύπου «Σικόρσκι» και εμπορικό πλοίο που παρέπλεε στην περιοχή.

Τους απελπισμένους ανθρώπους εντόπισαν τα πλοία της γραμμής είτε μέσα στη θάλασσα, είτε μέσα στις πλαστικές βάρκες που είχαν πάρει.

Η αρχή έγινε όταν ο λοστρόμος του πλοίου Speedrunner με κυβερνήτη τον Γιώργο Δήμου που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν. Το πλοίο αμέσως έκοψε ταχύτητα και κατάβασε σωστική λέμβο η οποία και τους διέσωσε, τους ανέβασε στο πλοίο και περίμενε έξω από το λιμάνι, εντολές από το Λιμενικό για το αν θα τους παραδώσει σε σκάφος του ΛΣ ή αν θα δέσει στη Ραφήνα και ακολούθως θα τους αποβιβάσει.

Πρόκειται για οικογένεια Δανών και τα τρία παιδιά τους που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στη θάλασσα.
Λίγο αργότερα και το Superferry με κυνερνήτη τον Θανάση Χαλά που κατέπλεε στη Ραφήνα, εντόπισε και αυτό στη θάλασσα έξι Γάλλους που διέσωσε. Οι Γάλλοι παραθέριζαν σε ξενοδοχείο στο Μάτι. Η φωτιά έφτασε εκεί, και έζωσε το ξενοδοχείο, στο οποίο έγινε και έκρηξη. Οι Γάλλοι φοβήθηκαν και κατέφυγαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Ωστόσο η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται γιατί οι ναυτικοί καταθέτουν ότι εξακολουθούν να ακούνε φωνές μέσα από τη θάλασσα.

Και τα δύο πλοία θα  δέσουν στη Ραφήνα και θα αποβιβάσουν τους διασωθέντες, όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.
Τέλος, το ταχύπλοο Tera Jet με κυβερνήτη τον Γιάννη Μπουτσαλάκο που βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι της Ραφήνας, έριξε το ειδικό rescue boat που διαθέτει στη θάλασσα το οποίο ανοίχτηκε και διέσωσε  17 συνολικά άτομα, ενώ ανέσυρε και ένα 14χρονο κοριτσάκι το όποιο όμως δυστυχώς κατέληξε.

Μεγάλη επιχείρηση στη Ραφήνα

Στο μεταξύ, μεγάλη  επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών είναι σε εξέλιξη μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με ιδιωτικά σκάφη αλλά και του λιμενικού, μεταφέρονται άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.
Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

Στο λιμάνι της Ραφήνας βρίσκονται συνεχώς ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κατερίνα Αδαμοπούλου, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ιατροί Γεράσιμος Βουδούρης και Κωνσταντίνος Μώρος.

koritsaki01
koritsaki02

Δείτε φωτογραφία από τη διάσωση που έκανε το Superferry

speed01

Δείτε φωτογραφίες μέσα από το Speedrunner

Speed Runner

 

speedrunner_mesa
speedrunner_mesa2
speedrunner_mesa3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here