“Σαρώνει” στα γήπεδα ο Κάδρας. Συνέντευξη με το Καστοριανό αστέρι του μπάσκετ Κωνσταντίνο Κάδρα

Είναι μόλις 17 χρονών και όμως έχει κάνει όλο τον μπασκετικό κόσμο της Ελλάδας να μιλά για τις επιδόσεις του εντός των παρκέ.  Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από την Ακαδημία του Α.Σ. Καστοριάς και οι άνθρωποι οι οποίοι τον προπονούσαν τότε κάνουν λόγο για ένα παιδί με δυνατό μυαλό, εξαιρετική στρατηγική και ψυχραιμία μέσα στο γήπεδο. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνος Κάδρα.

Συνέντευξη στην  Αγγελική  Ματούση

Πριν από περίπου 5 χρόνια ο Κωνσταντίνος Κάδρας ξεκίνησε την ενασχόλησή  του με την καλαθοσφαίριση. Όλα έγιναν τυχαία «Από μικρή ηλικία ασχολούμουν με διάφορα αθλήματα, όπως είναι το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Ένας φίλος μου μού πρότεινε να πάω μαζί του στο μπάσκετ. Το συγκεκριμένο άθλημα με ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή. Βέβαια,  με βοήθησε στο να διακριθώ, τόσο το ύψος μου, όσο και η δύναμή μου».

Οι προπονητές του στην Ακαδημία του Α.Σ. Καστοριάς, πίστεψαν πολύ στις ικανότητες τού Κωνσταντίνου και μέχρι και σήμερα κάνουν λόγο για ένα “αστέρι του μπάσκετ”. Άλλωστε και ο ίδιος δηλώνει πως είναι  ιδιαίτερα δεμένος με τους ανθρώπους που τον  μύησαν στο άθλημα «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τις προπονήσεις μου στην Καστοριά. Ξεκίνησα με την coach Χάιδω Νίκου, τον coach Φοίβο Γυμνόπουλο και  έπειτα με ανέλαβε ο coach Γιώργος Σούλιος».

 

Στα 14 του ο μπασκετμπολίστας έφυγε από τη γενέτειρά του την Καστοριά και μετακόμισε στην Αθήνα. Έμαθε από τόσο μικρός να ζει μόνος του και να συνδυάζει παράλληλα σχολείο και προπόνηση «Οι πρώτοι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι. Έπρεπε να βρω τα πατήματά μου, να γνωρίσω νέους ανθρώπους και καταστάσεις. Όταν απέκτησα όμως το αίσθημα της αυτονομίας, ότι δηλαδή μπορώ να τα καταφέρω και μόνος μου,  άρχισε να μου αρέσει. Σίγουρα μου λείπει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και κάποιοι άνθρωποι. Οι γονείς μου με στήριξαν πάρα πολύ σε αυτή την αλλαγή της ζωής μου. Μου είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη και ήξεραν ότι μπορούσα να το διαχειριστώ όλο αυτό».

Ο Κωνσταντίνος Κάδρας από το καλοκαίρι του 2017 αγωνίζεται για  το  Περιστέρι   στην Α1 Κατηγορία Ανδρών.  Μάλιστα  τον Ιούνιο του 2018 υπέγραψε με την εν λόγω ομάδα νέο συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου του 2022. Ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα των Παίδων και αποτελεί εν δυνάμει μέλος αυτής των Εφήβων και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του. Επίσης διακρίθηκε στην 2η θέση από τη συμμετοχή του με τα Εκπαιδευτήρια “Λαμπίρη” σε Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες, αλλά και στους Παγκόσμιους σχολικούς αγώνες.  Από τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Εφήβων με την ομάδα του Περιστερίου πήρε ακόμη μία διάκριση, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση και αναδείχτηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. «Είμαι πολύ περήφανος που έχω αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας. Όλες αυτές οι εμπειρίες που έχω ζήσει τα τελευταία χρόνια με κάνουν να βλέπω τα πράγματα πιο σφαιρικά. Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, δεν είχα φανταστεί ότι θα έχω την τύχη και την ευκαιρία να κάνω όλα αυτά που κάνω σήμερα», ήταν τα λόγια του Κωνσταντίνου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Πηγή: orizontespress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here