Στόχος μας είναι τέλος του έτους να λειτουργεί στην Εγνατία και αρχές του 2019 σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας – Η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης θα γίνει το 2020 – «Μηχανικοί είμαστε, δεν είμαστε μάγοι» δήλωσε ο υπουργός
«Στόχος μας είναι τέλος του 2018 να λειτουργεί το σύστημα των αναλογικών διοδίων τουλάχιστον στην Εγνατία Οδό. Από κει και πέρα αρχές του 2019 θα γίνει μια προσπάθεια για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας» δήλωσε σήμερα ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο, ο υπουργός Υποδομών  όταν κλήθηκε να περιγράψει τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος πληρωμής των διοδίων είπε  ότι «η τεχνολογία αυτή θα είναι μέσω δορυφόρου, θα είναι δορυφορική, και θα μπορεί να παρέχεται και για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα».
«Ο στόχος είναι  να μην υπάρχουν διόδια κάθε 30, 40 χιλιόμετρα όπως υπάρχουν σήμερα. Ο στόχος είναι να έχουμε ένα δίκαιο σύστημα και να πληρώνει ο πολίτης, ο χρήστης του αυτοκινητοδρόμου  ανάλογα με την απόσταση που διανύει» σημείωσε ο υπουργός σε άλλο σημείο της συνέντευξης του και πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα θα μπορεί να λειτουργήσει είτε με ένα μηχάνημα που θα είναι συνδεδεμένο με τον δορυφόρο είτε μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο .
Σε ότι αφορά το Μετρό Θεσσαλονίκης και αν θα είθναι έτοιμο το 2018 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Όχι, δεν είμαστε μάγοι, μηχανικοί είμαστε» και σημείωσε ότι το ’19 μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία, και το ’20 θα παραδοθεί στους πολίτες.

Όσον αφορά το Μετρό του Πειραιά ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι  αρχές του ’19 οι τρεις σταθμοί της επέκτασης για Πειραιά θα λειτουργούν. Ανέφερε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια για να βγει το επόμενο διάστημα και ο διαγωνισμός για το Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here