Σποτάκι της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την Ίδρυση 5 Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Καστοριά.

Να σημειωθεί ότι η Ολυμπία Τελιγιορίδου είχε ανακοινώσει την προσθήκη δύο πανεπιστημιακών σχολών και την αναβάθμιση των τριών που λειτουργούν σήμερα ανακοίνωσε ήδη από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την κ. Τελιγιορίδου «Από δω και πέρα θα λειτουργούν πέντε πανεπιστημιακά τμήματα. Ήδη τα τρία που υπάρχουν αναβαθμίζονται σε πανεπιστημιακά και προστίθενται άλλα δύο. Να θυμίσω ότι όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015, στην Καστοριά λειτουργούσαν δύο τμήματα και το 2017 επαναλειτούργησε το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου.  Αυτό το τμήμα μετατρέπεται σε τμήμα πανεπιστημιακό τμήμα οικονομικής επιστήμης, το τμήμα ψηφιακών μέσων γίνεται επικοινωνίας και ψηφιακών μέσων και το τμήμα πληροφορικής γίνεται πανεπιστημιακό τμήμα πληροφορικής».

Όπως επισήμανε: «Τα δύο νέα τμήματα είναι Μαθηματικό και  Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης Ηλικίας. Συνολικά οι εισακτέοι στα πέντε τμήματα θα φτάνουν τους 1.000 όταν το 2015 ήταν μόλις 370. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια δηλαδή οι φοιτητές θα ανέρχονται σε 4.000,  κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη, καθώς ήταν πολλοί αυτοί που έλεγαν ότι δεν μπορεί η πόλη αυτή να αποκτήσει ζωντάνια.  και παρά τις Κασσάνδρες και την παραπληροφόρηση και την προσπάθεια να υποτιμηθεί αυτή η προσπάθεια και να φανεί ότι η Καστοριά θα είναι αδικημένη πέφτει στο κενό.  οι οι πέντε Πανεπιστημιακές μονάδες πλέον, δημιουργούν ένα μεγάλο και αξιοσέβαστο πανεπιστήμιο στην Καστοριά σε πανελλαδικό επίπεδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here