Παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βασιλειάδα, προς τιμήν του Πρώτου Έλληνα Αξιωματικού της Αεροπορίας, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη που έπεσε στις 30 Οκτωβρίου 1940 στα υψώματα του «Προφήτη Ηλία» Βασιλειάδας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Βασιλειάδας και ακολούθως, επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο χώρο προτομής του «Ευάγγελου Γιάνναρη».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Καστοριάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

 Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Βασιλειάδα, μία ακόμη Κοινότητα, η οποία συμπληρώνει τον μακρύ κατάλογο των αιματοβαμμένων περιοχών του τόπου μας.

 Έλαχε, αυτή η γη της Καστοριάς, της Μακεδονίας, της Πατρίδας μας, να «αγκαλιάζει» στα σπλάχνα της Ήρωες, όπως ο Γερμανός Καραβαγγέλης και ο Παύλος Μελάς, που τιμήσαμε πρόσφατα.  

 Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμούμε έναν ακόμη Ήρωα. Τον Ευάγγελο Γιάνναρη. Τον αγωνιστή των αιθέρων, που θυσιάστηκε, προσφέροντας την ίδια του την ζωή για την υπεράσπιση της πατρίδας μας.

 Θέλοντας να τονίσω τη σημαντική συμβολή και το αξιόμαχο της Ελληνικής Αεροπορίας, αλλά και γενικότερα του Στρατού μας, θα κλείσω με τα ανατριχιαστικά λόγια του Επισμηναγού Δημήτρη Βολακάκη, ο οποίος πετώντας πριν λίγες μέρες πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσα από το πιλοτήριο: «ετούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

Αιωνία σου η μνήμη Ήρωα Ευάγγελε Γιάνναρη.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here