Ο ένας εκ των κατηγορούμενων, που δηλώνει ανήλικος, είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος – Το χρονικό του εγκλήματος

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν στον εισαγγελέα για τον θάνατο του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, στου Φιλιπάππου έφτασαν λίγο πριν τις 17:30 οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός που κατηγορούνται για την επίθεση στο ζευγάρι.

Κατά τη μεταφορά δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο, ενώ οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν αμέσως από τα αυτοκίνητα στον εισαγγελέα, προκειμένου να καταθέσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τους συνόδευε δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μετέβησαν στον εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή, άκουσαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν -πιθανότατα το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, ελλείψει δικηγόρων για την υπεράσπισή τους, αυτό δεν ήταν άμεσα γνωστό.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι έφτασαν στην Ευελπίδων:

foto_euelpidwn_mesa
foto_euelpidwn_mesa2
foto_euelpidwn_mesa3

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ανήλικος Πακιστανός, (δηλώνει ότι έχει γεννηθεί το 2001) είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο. Τότε είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας, αν και ήταν αγνώστου διαμονής!

Σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα στον Λόφο του Φιλοπάππου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, αλλά και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης, περιέγραψαν με λεπτομέρειες το χρονικό του εγκλήματος, καθώς και την πορεία των αστυνομικών ερευνών μέχρι τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε, λοιπόν, ο 17χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο, ωστόσο, δεν προφυλακίστηκε, ενώ ο μοναδικός όρος που του επιβλήθηκε από τον εισαγγελέα ήταν να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα, παρόλο που ήταν αγνώστου διαμονής.

Ο 28χρονος Πακιστανός είχε κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση ασύλου.

Ο 25χρονος Ιρακινός κατηγορείται για κλοπή. Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν οι τρεις δράστες, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν με άλλα ονόματα ή χαρτιά. Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μετά από ένα αποτύπωμα του 25χρονου που βρέθηκε σε σακούλα με σπασμένα μπουκάλια, τα οποία χρησιμοποίησαν για την επίθεση.

Μετά από προσεκτική έρευνα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τη συμμορία, στην οποία ανήκουν οι δράστες, την ώρα που η 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του Νικόλα Μουστάκα, τους αναγνώρισε.

Μάλιστα, αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών, ήταν το γεγονός ότι σε όσα περίεργα στέκια των αλλοδαπών της Αθήνας για να τους αναζητήσουν, ήταν οι μοναδικοί που έλειπαν. Οι δύο Πακιστανοί μετά την επίθεση στου Φιλοπάππου, προσπάθησαν μέσω Θήβας και Θεσσαλονίκης να εξαφανιστούν. Εκτιμούν ότι βρίσκονταν 2 με 3 χρόνια στην Ελλάδα και αυτό που επεδίωκαν ήταν να τους πιάσουν ταυτόχρονα.

Η αλυσίδα δείχνει πάλη

Όπως προέκυψε από την εξέταση στο πτώμα του 25χρονου Νίκου, από το λαιμό του λείπουν οι αλυσίδες. Τα σημάδια φανερώνουν ότι είχε προηγηθεί βίαιη αρπαγή από το λαιμό του. Αυτό που εκτιμούν είναι οτι ο νεαρός κατά τη συμπλοκή προσπάθησε να τους αποφύγει και έπεσε από το βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το κατηγορητήριο, εκτός από τη ληστεία, συμπεριλαμβάνει και την ανθρωποκτονία, καθώς όπως λένε οι αστυνομικοί η πτώση και ο θάνατος του νεαρού ήταν συνέπεια των ενεργειών των δραστών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όπως δήλωσε ο κ.Χρονόπουλος η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνουν πλήρως τη ληστεία, μετά ανθρωποκτονίας, του 25χρονου, την 15 Αυγούστου σε βραχώδη περιοχή του λόφου του Φιλοπάππου, όπου βρισκόταν μαζί με 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του.

Όπως πρόεκυψε από τη ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 15ης Αυγούστου, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Την 22:50΄ περίπου τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο.

Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρείς αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, τον τόπο και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος, η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα κύκλο υπόπτων, από τους οποίους από την πρόοδο της ερευνητικής διαδικασίας κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των τριών δραστών.

Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει απογευματινές ώρες χθες τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Βραδινές ώρες εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται ως προς την εξέταση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ανθρωποκτονία και την ληστεία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here