Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με στόχο την παρουσίαση της ελληνικής πρότασης για την ανάπτυξη της τεχνολογία του υδρογόνου με ειδικές προβλέψεις για την περιοχή.

Ο Γιώργος Κασαπίδης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Δήμων, με τη φετινή διοργάνωση να συγκεντρώσει περισσότερους από 9.000 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, δημοσίων υπαλλήλων, εμπειρογνωμόνων, καθώς άνω των 600 πολιτικών από το τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ενωσιακό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε περίπου 400 εργαστήρια και συζητήσεις, εκθέσεις και δραστηριότητες δικτύωσης σχετικά με τις διάφορες πτυχές της πολιτικής συνοχής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της θεματικής εβδομάδας, η οποία ξεκίνησε με μια συζήτηση υψηλού επιπέδου με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν περί τις 400 εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας διάσκεψης υψηλού επιπέδου με θέμα τον μετασχηματισμό των περιφερειών εξόρυξης άνθρακα.

Στόχος του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας είναι να γίνει πειστική η πρόταση για την ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου στην περιοχή, με το Γιώργο Κασαπίδη να αναχωρεί για τις Βρυξέλλες έχοντας στις βαλίτσες του και την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον για το υδρογόνο, όπως είχε αναφέρει και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή ο Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Ενέργειας.

Χθες Τετάρτη ο Γιώργος Κασαπίδης συμμετείχε σε μια ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους άλλων περιφερειών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν ποντάρει πολλά στην ανάπτυξη των τεχνολογιών υδρογόνου, όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Δανία, η Αυστρία κ.α.

Στο πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, υπάρχουν διάφορες συναντήσεις, ενώ θα γίνει προσπάθεια για συνάντηση και με τον αρμόδιο επίτροπο Ενέργειας ώστε να συζητηθούν οι ραγδαίες εξελίξεις την περιοχή που θα φέρει η απολιγντιτοποίηση έως το 2018.

ΠΗΓΗ: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here