Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο – 49 νεκρούς και 172 τραυματίες είχε ανακοινώσει η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Στους 50 ανέρχεται πλέον ο επίσημος απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Νωρίτερα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 49 και οι τραυματίες 172.

. Η  εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη προέβη πριν από λίγο σε ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι ενεργά σε όλη τη χώρα. Η κ. Μαλλίρη είπε πως η ταχύτητα της φωτιάς εξαπλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην προλάβουν να σωθούν αν και βρισκόντουσαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους. Όσον αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου καλεί τους συγγενείς να τηλεφωνούν στο 199 και να ενημερώνουν για τους ανθρώπους τους.

Πιο συγκεκριμένα στο μέτωπο των τραυματιών είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς και 16 παιδιά – χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

Οι φωτιές τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής:

Αέρας – Γεράνεια Όρη

Καλλιτεχνούπολη

Δεμενό –Κιάτο Κορινθίας

Μετόχι Βρυσών – Χανιά, Κρήτης

Χλωμό –Δήμου Λοκρών

Πανόραμα Αγίων Αποστόλων, Δήμος Ωροπού (σε ύφεση)

Σουσάκι, Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας

Ακούστε αναλυτικά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα ενεργά μέτωπα σε όλη τη χώρα και τις δυνάμεις που επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα.

Δείτε βίντεο της καταστροφής από ψηλά:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here