Στο θέμα της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη, αλλά και στην είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπροτείνει και τους δύο για μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρθηκαν στην εκπομπή One Line ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χειραγωγήσει την επιτροπή, φτιάχνουν κλίμα πριν τη συνεδρίαση με σκοπό να εκφοβιστούμε όλοι. Υπάρχει πλειοψηφία, κανονισμός και κώδικες που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε» είπε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος. «Εκτός αν έχει αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι ξανά το 2014 και το 2015 και αυτή τη φορά τους αγανακτισμένους εκτός Βουλής τους βάλει μέσα στη Βουλή».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως αμφότεροι «τοποθετήθηκαν επίτηδες για να υπάρξει κατόπιν ακυρότητα. Μπορεί να τους τοποθέτησαν στην επιτροπή, ώστε όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία να πάνε να καταθέσουν και μετά να πουν ότι υπάρχει ακυρότητα στη διαδικασία, άρα να γελοιοποιήσουν την επιτροπή».

Από την πλευρά της η κ. Τελιγιορίδου τόνισε πως «είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του προέδρου να προτείνει ποιος θέλει να είναι στην προανακριτική επιτροπή. Μας το δίνει ο κανονισμός της Βουλής».

«Είναι ξεκάθαρη η στάση της ΝΔ» συμπλήρωσε και συνέχισε πως «προσπαθούν να παραποιήσουν την υπόθεση και να συσκοτίσουν το πραγματικό σκάνδαλο και να πουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο και υπάρχει σκευωρία». Τέλος έκανε λόγο για «προσπάθεια παρέμβασης στη σύνθεση της επιτροπής αυτής και εμπεριέχει καθεστωτικές λογικές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here