Ξεχώρισαν οι Εύζωνοι που παρέλασαν υπό τους ήχους του εμβατηρίου – Εντυπωσιακές εικόνες από τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, τα μηχανοκίνητα τμήματα, τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνουν τον καλύτερο εαυτό και να εισπράττουν το χειροκρότημα των πολιτών που κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να τους δουν από κοντά.
Ξεχωριστή στιγμή η παρέλαση των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που πέρασαν μπροστά από τους επισήμους υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή». Οι Εύζωνοι άνοιξαν τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, και ο λόχος απόδοσης τιμών. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με το «Μακεδονία ξακουστή» έφτασε στο Σύνταγμα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημά τους.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη F-16 block 52, MIRAGE 2000-5 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα των σωμάτων ασφαλείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here