«Αν δεν λάβουμε τα μέτρα και αν δεν ακολουθήσουμε τις οδηγίες, φοβάμαι ότι σύντομα θα αναγκαστούμε να φτάσουμε και στο επίπεδο επικινδυνότητας 4. Δεν είναι ο καιρός για ψεύτικους ηρωισμούς. Πιθανώς να έχουμε αυξημένα κρούσματα και τις επόμενες 5 ή 7 ημέρες», τόνισε μιλώντας στο TOP CHANNEL και το δελτίο ειδήσεων με τους Π. Πλιάτσιο και Ζ. Πιτσιάβα, ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος.

Με δηλώσεις τους, επίσης, στο TOP CHANNEL πριν από λίγο τόσο ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς όσο και ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, αλλά και ο δήμαρχος Σερβίων Χ. Ελευθερίου εξέφρασαν την εκτίμηση ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι δύσκολα η ΠΕ Κοζάνης δεν θα αποφύγει το επίπεδο επικινδυνότητας 4.

Ο κ. Γκανάτσιος, αναφέρθηκε επίσης στη μεταφορά ασθενών που έγινε σήμερα από το Μαμάτσειο σε άλλα νοσοκομεία (Βέροιας και Θεσσαλονίκης), λέγοντας πως: «Αντιληφθήκαμε ότι θα έχουμε επιδείνωση της κατάστασης για το Νοσοκομείο Κοζάνης, στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες. Αυξήσαμε κλίνες, πήραμε θαλάμους και από άλλες κλινικές, για να νοσηλεύονται οι ασθενείς ή τα ύποπτα περιστατικά και διαθέσαμε 25 κλίνες για καθαρά περιστατικά COVID. Είχαμε έρθει σε συνεννόηση και με άλλα νοσοκομεία για να στέλνουμε περιστατικά».

Για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα στο νοσοκομείο ή νοσούν, ο ίδιος απάντησε πως: «Ευτυχώς σε πολύ σοβαρή κατάσταση δεν υπάρχει κάποιος, αλλά υπάρχουν σε σχετικά σοβαρή κατάσταση μέχρι αρκετά ήπια, νοσηλευόμενοι, αλλά δυστυχώς νοσούν νέοι, 25 και 30 χρονών, ενώ νοσηλεύονται και νέοι».

Για την κατάσταση στην Καστοριά, ο ίδιος σχολίασε πως: «Η Καστοριά μας ακολουθεί επικίνδυνα, αλλά ευτυχώς είναι αρκετά μικρότερη πόλη και δεν θα φτάσει τα δικά μας νούμερα. Οφείλουν να προσέξουν πολύ περισσότερο».

e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here