Συνέντευξη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Ολυμπίας Τελιγιορίδου: «Πρώτα από όλα η Καστοριά, το έχουμε αποδείξει»

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με σημαντική διαφορά από τη ΝΔ. Πώς μπορεί να ανατραπεί τώρα αυτό το αποτέλεσμα και να καλυφθεί αυτή η διαφορά; Τι πρέπει να αλλάξει;

Από την επομένη ημέρα των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία και οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί που την στηρίζουν επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα «μη αναστρέψιμης» επικράτησης του κυρίου Μητσοτάκη. Το μόνο που δεν μας έχουν πει μέχρι σήμερα είναι ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουν ήδη γίνει.

Αυτό που ξεχνούν είναι αυτό που τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην Φλώρινα,  ότι δηλαδή οι κάλπες είναι άδειες και θα γεμίσουν στις 7 Ιουλίου.

Όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών είναι εντελώς διαφορετικός από οποιαδήποτε άλλη αναμέτρηση.

Στις εθνικές εκλογές η ψήφος αφορά στην διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό που καλούνται να επιλέξουν με την ψήφο τους οι πολίτες είναι το ποιός θα αναλάβει να οδηγήσει την χώρα στην επόμενη τετραετία.

Εμείς αναδεικνύουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες τα πραγματικά διλήμματα και τις αληθινές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα δύο προγράμματα που θα αναμετρηθούν σε αυτές τις εκλογές. Από τη μια πλευρά είναι το δικό μας πρόγραμμα που εγγυάται την συνέχιση της  αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας με κοινωνική συνοχή και φροντίδα για τις ανάγκες των πολλών και από την άλλη το πρόγραμμα του κυρίου Μητσοτάκη που εξαγγέλλει την επιστροφή στην εποχή της λιτότητας για τους πολλούς, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων και την ασυδοσία των λίγων προνομιούχων εις βάρος της κοινωνίας.

Κατά συνέπεια, η διαφορά θα καλυφθεί αν οι πολλοί συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να υπερασπίσουν την ποιότητα της ζωής τους, τα δικαιώματά τους και την θετική προοπτική της χώρας και αποκρούσουν την επικοινωνιακή προπαγάνδα της οικονομικής ολιγαρχίας που υπηρετεί το πρόγραμμα του κυρίου Μητσοτάκη.

Ποια είναι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ σ΄ αυτές τις εκλογές; Ποιο είναι το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το δίλημμα είναι ένα. Ή θα προχωρήσουμε στο μέλλον για μια δίκαιη ανάπτυξη  ή θα γυρίσουμε πίσω στην νεοφιλελεύθερη «συνταγή» και σε νέο μνημόνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here