Ο Ζήσης Πετκανάς μίλησε με τη μπάντα των Bailemos εν όψει του #SmixiForestFestival στο οποίο θα εμφανιστούν αυτή την Παρασκευή με σκοπό να μας ξεσηκώσουν με τους reggae και ska ρυθμούς τους!

1. Ποιοι είναι οι Bailemos;
Οι Bailemos είναι μια 8μελής reggae-ska μπάντα από τη Θεσσαλονίκη η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια εντός και εκτός της πόλης.
2. Μπορείτε να συστηθείτε;
Είναι ο Γιώργος Βαρελάς στη φωνή και τη μελόντικα, ο Στέλιος Σεκέρογλου στα κρουστά και φωνητικά, η Δήμητρα Ρεμιδιανάκη στα πλήκτρα και φωνητικά, ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος στην ηλ. κιθάρα, ο Κωνσταντής Λάσκος στο ηλ. μπάσο, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στα τύμπανα, ο Αντώνης Φωτιάδης στο σαξόφωνο και τέλος ο Νικόλας Πλάτων στην τρομπέτα
3. Πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;
Η μουσική μας έχει ως βάση την reggae και την ska με επιρροές από dub, funk και άλλα είδη. Ο στίχος μας κοινωνικός, σατιρικός αλλά και πολιτικός, διακατέχεται απο αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά. Στόχος μας είναι το κοινό μας να ξεσηκωθεί, να χορέψει και να αφεθεί στα vibes της μουσικής μας.
4. Έχετε κυκλοφορήσει κάποιο album ή ετοιμάζετε κάποιο;
Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο μας album, με τίτλο Burn The Ground. Έχουμε επίσης σε κυκλοφορία και ένα EP με 4 κομμάτια και τίτλο Vibration.
5. Με ποιους καλλιτέχνες έχετε μοιραστεί τη σκηνή;
Έχουμε βρεθεί στην ίδια σκηνή με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό: sugar hill gang, Ημισκούμπρια, Ματούλα Ζαμάνη, Koza Mostra, Κακό Συναπάντημα, One drop forward, Nightstalker, Πέννυ Μπαλτατζή.
6. Τι σημαίνει η μουσική για σας;
Η μουσική για μας είναι απόλαυση, είναι μια διέξοδος από την ρουτίνα και ένας τρόπος να εκφράσουμε τις εσωτερικές μας ανησυχίες.
7. Ποιες είναι οι βλέψεις σας ως συγκρότημα;
Ήδη ετοιμάζεται το δεύτερο άλμπουμ, με ανανεωμένες ιδέες και συνθέσεις. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε την μουσική μας σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, τόσο με την δισκογραφική δουλειά μας όσο και με τις ζωντανές εμφανίσεις μας.
8. Τι θα ακούσουμε αυτήν την Παρασκευή;
Θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά, κάποια καινούργια κομμάτια καθώς και μια επιλογή από διασκευές αγαπημένων μας κομματιών.
9. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στο κοινό της Καστοριάς;
Burn the ground, people! See you there!

Παρασκευή 12/7 στο 5th Smixi Forest Festival

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here