Θετική πρόθεση των αρμοδίων του Υπουργείου Οικονομικών προς την ελληνική Επιχειρηματικότητα – Ελπίζουμε πως επιτέλους θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων οργάνων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Φαίδων Γκιάτας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων  Γουνοποιών Γεώργιος Χατζησυμεωνίδης και  ο Ταμίας Αθανάσιος Μαλεγκάνος.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε η κοινή κάθοδος των φορέων της γούνας στην Αθήνα, με σκοπό την άμεση επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των βασικών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου,  το κλιμάκιο των φορέων της γούνας, έπειτα από μεσολάβηση του κ. Τζηκαλάγια,  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών  Χρήστο Τριαντόπουλο για την εκατέρωθεν ενημέρωση του Ν 4557/30-07-2018 (Πρόληψη και καταστολή της  νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότης της τρομοκρατίας, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ). Πρόκειται για έναν ασφυκτικό Νόμο, ο οποίος δημιουργεί πολλά προβλήματα στις εξαγωγές των γουνοποιητικών προϊόντων.

«Διακρίναμε την θετική πρόθεση των αρμοδίων του Υπουργείου Οικονομικών προς την ελληνική Επιχειρηματικότητα. Ήταν εμφανές πως οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν λύσεις για την επιχειρηματικότητα.  Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, ανταλλάσσοντας υπομνήματα και τις  θέσεις μας, μέχρι να έχουμε θετικά και σωστά αποτελέσματα προς τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας», ήταν το σχόλιο του κ. Κοσμίδη μετά τη λήξη της συνάντησης.

Οι φορείς της γούνας, συνέχισαν τις επαφές στην Αθήνα. Ειδικότερα την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020,  έπειτα από μεσολάβηση του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  (Ε.Σ.Ε.Ε.) Γεώργιου Καρανίκα, ο Πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτριος Κοσμίδης, το μέλος της ΕΟΓ Ιορδάνης Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΓΚ Φαίδων Γκιάτας συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο  Βεσυρόπουλο.  Βασικό θέμα της  συνάντησης, ήταν το πάγιο πρόβλημα που ταλανίζει τον κλάδο της γούνας εδώ και μια δεκαετία, τον φόρο πολυτελείας.

 «Ελπίζουμε πως επιτέλους θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας. Στο πλευρό μας έχουμε την Ε.Σ.Ε.Ε. και την Ελληνική Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων.  Η συμμαχία και με άλλους κλάδους θα αποδώσει καρπούς», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here