Ο διαγωνισμός έγινε στην Ολλανδία και είχε θέμα το Δίκαιο της Θάλασσας

Tη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης με θέμα το Δίκαιο της Θάλασσας κατέλαβε ομάδα μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Αθηνών.

Ο διαγωνισμός έγινε στο διάστημα από τις 22 έως τις 25 Μαϊου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία και οργανώθηκε από το Ολλανδικό Ινστιτούτο για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στην ελληνική ομάδα μετείχαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Νομικής Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληγιάννης Βίρβος και Ελένη Γερασούδη και οι προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Κατερίνα Σταθακάρου και Δημήτρης Πανούσος.

«Προπονητές» της ελληνικής ομάδας ήταν οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Μάνος Σωμαράκης, Ευθύμιος Παπασταυρίδης, Sandrine De Herdt, ενώ την ακαδημαϊκή επίβλεψη είχε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Διεθνούς Δικαίου στη Νομική του ΕΚΠΑ, Μαρία Γαβουνέλη.

Μεταξύ άλλων μετείχαν ομάδες φοιτητών από πανεπιστήμια της Κίνας, Ινδονησίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Κύπρου. Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε ομάδες φοιτητών από την Κύπρο, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Γερμανία για να βρεθεί στον τελικό απέναντι στην Ολλανδία. Οι Έλληνες φοιτητές ηττήθηκαν και κατέλαβαν την δεύτερη θέση, ενώ η Ελένη Γερασούδη αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη ομιλήτρια στον διαγωνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here