Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Άργους Ορεστικού, που τιμάτε στο όνομα της Αγίας Παρασκευής και είναι η προστάτης της πόλης.

Στον λαμπρό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της πόλης, αλλά και πολλά μέρη της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστη ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού, Κοινωνική Μέριμνας Στέργιος Φιλιάδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Χατζηκυριακίδης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Τον Θείο Λόγο, κήρυξε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα από την γιορτή και το βίο της μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο πανηγυρικός Εσπερινός, ελάμπρυναν Ιεροψάλτες και από την ενορία του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, καθώς και από άλλες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

Οι εκδώσεις κορυφώνονται αύριο με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους του Άργους Ορεστικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here