Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νοστίμου, του δήμου Άργους Ορεστικού.

Την παραμονή, Κυριακή της Πεντηκοστής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου.

Του Όρθου και της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Τον δήμο Άργους Ορεστικού, εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Γεωργιάδης. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Αργύρης Γελβεράδης. Οι ακολουθίες τελέσθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών και όλα τα μέτρα προστασίας για την καταπολέμηση διάδοσης του Covid-19. Για το λόγο αυτό, αν και έσπευσε πολύς κόσμος, παρακολούθησαν τις Ιερές Ακολουθίες για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδας τόσο εντός όσο και εκτός του Ιερού Ναού.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελος κύρηξε τον Θείο λόγο προς τους πιστούς. Αμέσως μετά το τέλος προσφέρθηκε η Αρτοκλασία και ένα κέρασμα προς όλους απο την Ενορία. Ακολούθησε δεξίωση στην πλατεία του χωριού από την κοινότητα και τον πολιτιστικό σύλλογο ”Ελπίδες” Νοστίμου. Αίσθηση και μεγάλη χαρά προκάλεσε η παρουσία αλόγου έξω από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό, από ιδιωτική φάρμα της περιοχής, με το οποίο αρκετοί απόλαυσαν μια βόλτα στο χωριό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ, ditikostipos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here