Να βάψει γαλάζιο τον χάρτη των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου του 2019 θα επιχειρήσει η Νέα Δημοκρατία, κι έτσι σε αντίθεση με τους δήμους, στους οποίους δεν θα δώσει χρίσματα, στις 13 Περιφέρειες θα στηριχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμοί.

Στόχος της Πειραιώς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», είναι να «χτυπήσει» όλες τις Περιφέρειες, και γι΄ αυτό γίνεται προσπάθεια να πειστούν να είναι υποψήφιοι ισχυρές προσωπικότητες ώστε οι «γαλάζιες» Περιφέρειες αυτή τη φορά να είναι περισσότερες από τις οκτώ των προηγούμενων εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες για τους επικεφαλής σε έξι περιφέρειες που είναι ήδη εκλεγμένοι. Είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο, ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο και, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.

Κλειδωμένη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ήρθησαν οι επιφυλάξεις του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρό πρόσωπο αναζητείται και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, καθώς είναι οριστικό ότι ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων. Βουλευτές της ευρύτερης περιοχής, όπως ο Σίμος Κεδίκογλου, δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Στην Αττική έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό. Όπως και στη Δυτική Μακεδονία, όπου έπαιξε το όνομα του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη.

Ιδιάζουσα περίπτωση είναι η Κρήτη, καθώς από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήθελαν να στηρίξουν τον «πράσινο» νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος πολιορκείται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα κληθεί να επιλέξει με ποιον θα πάει. Πολιορκία από τον ΣΥΡΙΖΑ δέχεται και ο έτερος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, τον οποίο όμως δύσκολα θα στηρίξει η ΝΔ.

Τέλος, όλα είναι ανοιχτά στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων που χάθηκε οριακά το 2014 και θεωρείται ότι μπορεί να κερδηθεί εύκολα με υποψήφιο που θα έχει προσβάσεις σε περισσότερα του ενός νησιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here