Μέσα στο 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, του γνωστού Ε-65 το οποίο συνδέει την Θεσσαλία με την Εγνατία Οδό.

Το συγκεκριμένο τμήμα ήταν «ορφανό» καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Με την κατασκευή του αποκτά και η Ήπειρος εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στην Κεντρική Ελλάδα.

Οι ευχάριστες ειδήσεις προέκυψαν μετά την συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Καραγιάννη.

«Το βόρειο τμήμα του Ε65 αρχίζει να γίνεται πράξη. Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε λίγο καιρό, το τμήμα που ενώνει τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό, θα αρχίσει να υλοποιείται. Είναι μια θετική εξέλιξη για τη Θεσσαλία, μια εξέλιξη που δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης σε όλη την περιοχή. Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα δώσει την ευκαιρία διεξόδου προς τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Και ενώνει δυο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, του Βόλου και της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της χώρας που αλλάζει το χάρτη στις μεταφορές, το εμπόριο, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μετά την συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών για το θέμα του Ε65, ενώ με παρέμβασή του στην αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG Regio σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, αλλά και με επιστολή του προς την ευρωβουλευτή Κορίνα Κρέτσου ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης ώστε να ολοκληρωθεί ο δρόμος, στο βόρειο τμήμα του, που είναι και το πιο δύσκολο.

Πηγή: ypodomes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here