«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη» είπε ο πρωθυπουργός για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών που προβλέπει τη μετονομασία της FYROM σε Βόρεια Μακεδονία – Τι είπε για τη στάση του Πάνου Καμμένου

«Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε στο Μέγαρο Μαξίμου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού άκουσε τα κάλαντα.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός προσπάθησε να απομακρύνει τη συζήτηση από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με ορίζοντα τον Μάιο του 2019, αν και οι κινήσεις της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα παραπέμπουν σε προεκλογική προπαρασκευή.

Ερωτηθείς για τον χρόνο εισαγωγής της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι «η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της» και όταν εκλήθη να διευκρινίσει τον χρονικό ορίζοντα για την κύρωση της συμφωνίας τόνισε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Πάντως ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι πρώτα θα γίνει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά θα εισαχθεί προς έγκριση το πρωτόκολλο με το οποίο η εθνική αντιπροσωπεία θα εγκρίνει την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

«Θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά είναι ανοησίες» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» παρατήρησε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα περισσότερα ερωτήματα των δημοσιογράφων είχαν να κάνουν με το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί, όχι εμείς» αντέτειναν οι ρεπόρτερς που βρίσκονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση» αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.

«Χρόνια πολλά» απάντησε ο κ. Τσίπρας όταν εκλήθη να σχολιάσει τις προβλέψεις του Κώστα Σημίτη ότι η Ελλάδα μελλοντικά θα αναγκαστεί να καταφύγει εκ νέου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για δανεισμό, αποφεύγοντας να ανατροφοδοτήσει τη συζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here