Απόφαση υπέρ της καταδίκης της Χρυσής Αυγής πήρε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενόψει της τελικής ετυμηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση την πρόταση καταψήφισαν οι πέντε πρώην και νυν χρυσαυγίτες δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ απείχε ο Βασίλης Καπερνάρος.

Το Συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση εξέφρασε «την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες».

Στο ψήφισμα σημειώνεται πως «ο Δήμος της Αθήνας παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία από την έναρξη της, μέσω της συμμετοχής του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Παρατηρητήριο της δίκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας».

Για ηχηρό ράπισμα του δημοτικού συμβουλίου «για τα θρύψαλα του νεοναζιστικού μορφώματος στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας» έκανε λόγο ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Ο ίδιος δήλωσε πως «η 7η Οκτώβρη αποτελεί δοκιμασία για την λειτουργία των κρατικών θεσμών που παρείχαν ασυλία στην πολύχρονη δολοφονική δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη για καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή χρειάζεται να είναι παραδειγματική. Κάτι τέτοιο, όμως δεν είναι αυτονόητο, καθώς βαραίνει η κληρονομιά ασυλίας των φασιστών διαχρονικά στην Ελλάδα, με κορυφαίες πράξεις την επί της ουσίας απαλλαγή των δοσίλογων και των συνεργατών της κατοχής από τους ναζί του Χίτλερ, το πέσιμο στα μαλακά των δολοφόνων του Λαμπράκη και την αμνήστευση του παρακράτους, την διάσωση από δίωξη ικανού αριθμού βασανιστών της χούντας».

Την ερχόμενη Τετάρτη η ελληνική δικαιοσύνη θα ανακοινώσει την απόφασή της για το αν η δράση της Χρυσής Αυγής ήταν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης ή, όπως έχει προτείνει η εισαγγελική λειτουργός, κάποια μέλη της έδρασαν μεμονωμένα.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνα – Πειραιά, οργανώσεις και συλλογικότητες απευθύνουν κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση εκείνη την ημέρα (9 π.μ.) έξω από το Εφετείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη είναι η συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα Avaaz μέσω της οποίας περισσότεροι από 10.000 έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως μόνη δικαίωση για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.  

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here