Σε αστυνομικό κλοιό το ξενοδοχείο HYATT όπου ο Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας και τους πρωθυπουργούς Ρουμανίας και  Βουλγαρίας  – Κάλεσμα για συγκεντρώσεις υπέρ της ελληνικότητας της  Μακεδονίας

Στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στη τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ. Δηλαδή, δίπλα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Ο κόσμος, σαφώς και είναι εξοργισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, με την οποία η ΠΓΔΜ αποκτά την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά της εκχωρείται κιόλας η εθνικότητα Μακεδόνας, όπως και η μακεδονική γλώσσα. Σε αυτά όλα, έχουν γίνει καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Όπως μεταδίδει το thestival.gr o «Φορέας» καλεί τους Θεσσαλονικείς να συγκεντρωθούν στις 17.00, «στη στάση του ΙΚΕΑ με μία ελληνική σημαία», ενώ στη συνέχεια το κεντρικό σημείο συνάντησης είναι ο Λευκός Πύργος. Το σχετικό κάλεσμα έγινε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, 200 μέτρα από τον χώρο του ξενοδοχείου, με δεκάδες αστυνομικούς, και πολλές κλούβες των ΜΑΤ να είναι επί ποδός για παν ενδεχόμενο.

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει αναλυτικά ως εξής:

18:00-18:55: Τετραμερής συνάντηση των ηγετών

Παράλληλη συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών

19:00: Ολομέλεια της τετραμερούς και δείπνο εργασίας

20:15-21:00: Κοινές δηλώσεις των ηγετών προς τα ΜΜΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here