Aνάμεσα σε 6.500 περίπου κρασιά από όλο τον κόσμο και 190 διακεκριμένους κριτές που συμμετείχαν στον καλοκαιρινό διαγωνισμό Berlin Wine Trophy 2018, το Κτήμα Στεργίου κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο.

Κορυφαία επίδοση για ακόμα μια φορά σημείωσε η “Άσπρη Πέτρα 2017”, που βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας αποσπώντας Χρυσό μετάλλιο κι αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την σταθερότητά της ποιοτικά.

Η “Άσπρη Πέτρα” είναι ένας λευκός, ξηρός οίνος, από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Riesling, που καλλιεργούνται βιολογικά στους αμπελώνες του κτήματος στην Μεταμόρφωση Καστοριάς.

Δυναμική όμως είσοδο στα μετάλλια έκαναν και οι “Metamorphoses”. Μόλις τρεις μήνες από την κυκλοφορία τους και  οι “Metamorphoses 2016” κατάφεραν να αποσπάσουν Ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό, ανταμείβοντας τόσο τον οινοποιό Στεργίου Σωτήρη, όσο και την οινολόγο του κτήματος Άρτεμι Τουλάκη για το ρίσκο της  συγκεκριμένης ετικέτας.

Οι “Metamorphoses” είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων πειραμάτων τόσο στον αμπελώνα του Κτήματος όσο και στην οινοποίηση, γι’αυτό και το συγκεκριμένο μετάλλιο έχει ιδιαίτερη σημασία για το Καστοριανό οινοποιείο. Πρόκειται για ένα μοναδικό Blend που αποτελείται από μία εκ των κορυφαίων ελληνικών ποικιλιών, του Ασύρτικου, και μία εκ των κορυφαίων γερμανικών, του Riesling.

Μέσα στην εικοσαετία το Κτήμα Στεργίου έχει τύχει δεκάδες διακρίσεις τόσο σε Τοπικούς όσο και Διεθνείς διαγωνισμούς. Το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τον οινοποιό του κτήματος είναι η αγάπη και η άριστη συνεργασία που υπάρχει από τον αμπελώνα μέχρι τη στιγμή που το κρασί θα βρεθεί στο ποτήρι σας. Για τον λόγο αυτό θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συνεργάτες του που αγωνίζονται καθημερινά για τη δημιουργία των ποιοτικών αυτών κρασιών.

Πηγή: fonikastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here